Visita de les Escoles de Pastors de l’Estat al Ripollès

19 d'octubre de 2011

L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura ha entrat a formar part del projecte de cooperació de la Red Rural Nacional anomenat “Escuelas de Pastores en Red”, del qual formen part altres entitats d’Andalusia, Cantàbria, les illes Canàries, Castella-la Manxa, Múrcia, País Basc i Astúries. L’Associació hi representarà les escoles de Catalunya, entre elles, l’Escola de Pastors del Pallars.

El projecte busca generar sinèrgies entre els projectes formatius de pastors engegats arreu de l’Estat amb la idea de transferir experiències per a una millora significativa de la ramaderia extensiva de l’Estat, afavorir la professionalitat i millorar la sensibilitat de l’opinió pública respecte als pastors. En el marc d’aquest projecte, del 23 al 26 d’octubre, passarà pel Ripollès un grup d’entre 20 i 30 representants dels sectors ramaders, docents d’escoles i cursos de pastors d’aquests diferents territoris de l’Estat.

Dins el programa de la visita hi haurà una sessió de treball al Consorci Ripollès Desenvolupament (dilluns 24 d’octubre a les 9 del matí), visites tècniques a empreses i explotacions del Ripollès, la Garrotxa i Osona, una segona sessió de treball al Castell de Montesquiu (dimarts 25 d’octubre a les 9 del matí) i una reunió de coordinació del projecte. Consulteu la programació de la visita.

Nou curs d’oví

En el transcurs de la visita, es donarà a conèixer als integrants de les diferents Escoles de Pastors de l’Estat el nou Curs de gestió i maneig per a emprenedors del sector oví, el primer mòdul del qual començarà el 10 de novembre i finalitzarà l’1 de desembre, amb l’alimentació com a temàtica principal (consulteu el programa).

Imatge del primer Curs de gestió i maneig per a emprenedors del sector oví

Compartiu-ho amb: