Les Escoles de Pastors de l’Estat intercanvien experiències al Ripollès per dignificar la professió

24 d'octubre de 2011

Aquest matí s’ha donat el tret de sortida al projecte de cooperació “Escuelas de Pastores en Red” amb un acte de benvinguda i una primera sessió de treball al Consorci Ripollès Desenvolupament, a Ripoll. En el projecte hi participa l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, com a representant de les escoles de pastors catalanes, juntament amb entitats d’Andalusia, Cantàbria, les illes Cànaries, Castella-la Manxa, Múrcia, País Basc i Astúries

Una trentena de representants d’aquestes entitats (faltaven els de Canàries que arribaran a la tarda) s’han desplaçat al Ripollès per fer un primer intercanvi d’experiències en una estada que durarà fins al dimecres 26 d’octubre.

Els ha donat la benvinguda el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, que ha destacat la importància de projectes com aquests per dignificar la professió de pastor. També hi eren Miquel Rovira, president del Consell Comarcal del Ripollès i de l’Associació Leader; Josep Maria Farrés, president del Consorci Ripollès Desenvolupament i Joan Casas, cap de l’oficina comarcal del Departament d’Agricultura al Ripollès, que els ha fet una primera radriografia de com es distribueix l’activitat ramadera a la comarca.

Segons Albert Puigvert, gerent de l’Associació Leader, “aquest projecte ha de servir per fomentar intercanvis entre els territoris, sobretot de mètodes formatius encaminats a professionalitzar i donar un valor afegit a la professió. Volem que els joves hi tinguin entrada i amb aquest treball conjunt ens podem ajudar a agafar idees per donar vida als nostres territoris a través d’aquest sector”. En el transcurs de la visita, les delegacions d’Escoles de Pastors de l’Estat faran un parell de sessions de treball i tindran ocasió de fer visites tècniques, com les que faran aquesta tarda a l’empresa Pirinat de Campdevànol o a la Cooperativa agrària La Fageda de Santa Pau, o les que faran demà a la tarda a empreses i explotacions d’Osona i el Lluçanès.

Per part del Ripollès, se’ls aportarà l’experiència formativa del curs de gestió i maneig per als emprenedors del sector oví, que el novembre engegarà la segona edició; l’experiència en creació d’associacions agroalimentàries i ramaderes, com l’Associació de Pastors del Ripollès, per poder treballar conjuntament en projectes comuns, i se’ls explicarà el treball per a la creació de productes alimentaris de qualitat del Ripollès sota la marca de garantia Producte del Ripollès.

 

Més informació:  Visita de les Escoles de Pastors de l'Estat al Ripollès

Compartiu-ho amb: