Els tècnics de Joventut entren a les classes per fer dinàmiques amb els joves del Ripollès

7 de novembre de 2011

Els centres de secundària del Ripollès han fet una bona acollida de la iniciativa de les dinàmiques de grup oferta com a novetat del curs 2011-2012 des del Servei de Joventut del Ripollès i que consisteix a fer activitats amb els alumnes des de dins les classes, aprofitant les hores de tutoria, sobre aspectes com la sexualitat i la salut, les drogues (incidint en alcohol i tabac), la participació, el consum i l’alimentació.

Durant aquest primer trimestre, les dinàmiques més demanades han estat les de sexualitat i salut, en què les explicacions dels tècnics es complementen amb una exposició cedida des de la coordinació territorial de la Direcció General de Joventut a Girona, titulada “Sex o no sex”.

Durant aquest mes de novembre les dinàmiques i l’exposició passaran per tres dels quatre centres de secundària de la comarca. Els alumnes de 4t d’Eso de la Secció d’Institut Joan Triadú de Ribes de Freser van ser els primers de conèixer la mostra i fer una dinàmica de grup el divendres passat, 4 de novembre.

El divendres que ve, dia 11, l’exposició anirà a la Secció d’Institut Germans Vila-Riera de Camprodon, on es farà una dinàmica amb els alumnes de 3r d’ESO. La mostra tornarà al centre camprodoní la setmana del 21 al 25 de novembre, quan es faran noves activitats sobre sexualitat i salut amb els alumnes de 4t d’ESO (25 novembre).

L’Institut Abat Oliba de Ripoll acollirà la mostra del 14 al 18 de novembre i farà dinàmiques amb els diversos grups els dies 15, 16 i 18.

Pel que fa al quart centre de secundària de la comarca, l’Institut Escola Sant Joan de les Abadesses, acollirà dues dinàmiques sobre delegats de classe els dies 9 (1r d’ESO) i 23 (2n d’ESO) i sobre consum el dia 16 (4t d’ESO). Aquesta última amb el suport tècnic de l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor.

Les dinàmiques són guiades pels tècnics de Joventut de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i el Consell Comarcal del Ripollès i es complementen amb sessions guiades per professionals d’altres àmbits com el sanitari (llevadora) o el policial (mosso d’esquadra), amb qui es fa un treball en xarxa.

D’altra banda, el Servei de Joventut del Ripollès també prepara activitats i material de difusió i sensibilització per treballar amb els alumnes de secundària al voltant dels dies mundials contra la violència de gènere (25 de novembre) i de la lluita mundial contra la sida(1 de desembre).

 

PIDCES a Sant Joan de les Abadesses

La tècnica de Joventut de Sant Joan atenent joves en el PIDCES de l'Institut Escola

La iniciativa del Servei comarcal de Joventut del Punt d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària, que aquest curs 2011-2012 s’ha tornat a iniciar als centres de secundària de Ripoll, Ribes de Freser i Camprodon, s’ha fet extensible per primera vegada a l’Insitut Escola Sant Joan de les Abadesses, on serà present a les hores del pati els dimecres de cada 15 dies per arribar directament als joves del municipi i proporcionar-los recursos i informació.

Compartiu-ho amb: