Xerrades de consum amb els alumnes de Sant Joan de les Abadesses

15 de novembre de 2011

Aquest final d’any l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor (OCIC) del Ripollès treballarà els drets i deures de les persones consumidors amb els joves de 10 a 16 anys de Sant Joan de les Abadesses. Ho farà en el marc de tres xerrades-taller que es realitzaran en hores de classe a l’Institut Escola Sant Joan de les Abadesses aquest dimecres 16 de novembre (4t d’ESO) i els propers 14 de desembre (1r d’ESO) i 21 de desembre (2n d’ESO).

Per realitzar aquests tallers l’OCIC es basarà en el recurs didàctic anomenat Quines regles el consum? de l’Escola del Consum de Catalunya, un servei públic gratuït de l’Agència Catalana del Consum que vol afavorir i potenciar la presència de l’educació del consum dins l’àmbit educatiu català. Precisament el Consell Comarcal del Ripollès va ser una de les seus itinerants que va acollir aquesta escola el febrer de 2010 amb l’organització de tallers on van participar 450 alumnes de primària i secundària de la comarca (foto de sota).

La xerrada una durada aproximada d’uns 45 minuts i parteix de la premissa que cal educar el ciutadà, en aquest cas els més joves, perquè prengui consciència de la condició de persona consumidora que li és pròpia, a fi que pugui actuar de forma activa, crítica i responsable, més enllà de les mesures polítiques i legislatives que protegeixen els drets i els deures de les persones consumidores.

Aquestes xerrades s’han organitzat en coordinació amb el Servei de Joventut del Ripollès en el marc de la iniciativa de dinàmiques a les classes que s’està potenciant aquest curs 2011-2012 (més informació: Els tècnics de Joventut entren a les classes per fer dinàmiques amb els joves del Ripollès).

Compartiu-ho amb: