El president del Consell Comarcal liderarà el consens sobre el servei de recollida i tractament de deixalles

16 de novembre de 2011

El president del Consell Comarcal del Ripollès ha volgut llançar un missatge d’unitat a la població respecte al servei de recollida i tractament de deixalles que mancomuna l’ens comarcal, davant les abstencions dels ajuntaments de Ripoll i Campdevànol en l'aprovació de l'estudi de costos en l’últim Consell d’Alcaldes, que Rovira va atribuir a una “manca d’informació i comunicació”. “En cap moment se’ns ha comunicat des d’aquests municipis que es vulgui sortir del servei comarcal, del qual no s’ha rebut mai cap queixa".

"Cada municipi vol estudiar el model que li sigui més beneficiós i que li garanteixi un bon servei i això és del tot legítim. Nosaltres, des del Consell, també estem estudiant la singularització del model segons les necessitats de cada poble amb l’objectiu de poder abaratir la taxa d’escombraries”. Rovira va afegir que “amb aquest tema anirem tots a una, cohesionats, i la població no ha de patir”. Davant de la finalització de la concessió del servei, l’1 d’octubre de 2012, i el nou concurs, Rovira va deixar clar que si Ripoll o qualsevol altre municipi volen sortir-ne, no hi haurà cap conseqüència per la resta de pobles que es beneficiïn del servei “ja que cada poble, sigui gran o sigui petit, paga ben per les tones que genera i pels serveis que té sol·licitats”.

Aquestes paraules les va dir Miquel Rovira responent les preguntes del grup comarcal del PSC, a l’oposició, que durant el ple d’ahir al vespre va mostrar la seva preocupació per “l’alarmisme creat a la ciutadania amb l’amenaça de Ripoll de sortir del servei comarcal”. Enric Pérez, en nom del PSC, va demanar al president que lideri “millor” aquest tema i es va oferir per treballar conjuntament per preparar les clàusules del nou concurs “buscant aquell model que ens permeti oferir un millor servei, amb responsabilitat mediambiental i amb el menor cost possible”.

 

Escola Comarcal de Música del Ripollès

Pérez també va mostar la preocupació pel fet que alguns municipis s’hagin “despenjat” del projecte de l’Escola Comarcal de Música del Ripollès, referint-se a Campdevànol i Camprodon. Rovira va explicar que, després d’unes reunions fetes en les últimes setmanes, Camprodon segurament mantindrà el servei, i que s’ha creat una comissió per consensuar propostes i fer un estudi de viabilitat de cara al curs que ve amb l’objectiu de mantenir el model comarcal.

 

Fibra òptica i Servei d’Assistència Tècnica (SAT) als municipis

D’altra banda, el grup comarcal d’ERC a l’oposició, va demanar sobre la renúncia del Consell a una partida del PUOSC per finançar l’arribada de la fibra òptica al Ripollès i per com estan les negociacions amb les altres administracions per trobar finançament pel SAT, que reben onze municipis petits de la comarca. Carme Freixa el va qualificar de “servei imprescindible pels nostres municipis” i va afegir que “ens resultaria molt difícil assumir-ne un augment del cost”.

El president del Consell Comarcal va explicar que la renúncia a la partida per la fibra òptica s’havia fet perquè no hi havia hagut temps material per fer el projecte, que havia d’estar enllestit al setembre, tenint en compte que el nou equip de govern del Consell va entrar el mes de juliol. Miquel Rovira va dir que “això no significa que ho deixem de banda perquè ens interessa molt” i va explicar que properament mantindrà una reunió amb Telecomunicacions en què, entre altres, plantejarà de nou el desenvolupament del projecte.

Pel que fa al Servei d’Assistència Tècnica, Rovira va explicar que ja ha mantingut reunions amb responsables de diferents administracions i que li queda encara alguna trobada pendent per intentar “desencallar el tema i trobar el finançament necessari”, tot i que va reconèixer la dificultat per trobar-ne.

Compartiu-ho amb: