25 tour-operadors europeus coneixeran els atractius del Ripollès

21 de novembre de 2011

L'Àrea de Turisme del Consorci Ripollès Desenvolupament participa des d'avui i fins al 24 de novembre en el VIII Workshop Pirineus que enguany lloc a la Garrotxa. Es tracta d'una trobada professional amb entrevistes personalitzades entre els operadors i els representants de l'oferta turística dels Pirineus catalans. Hi participen 25 tour-operadors i organitzadors d'esdeveniments especialitzats en turisme cultural, actiu i gastronòmic del Benelux, França, Alamanya, Regne Unit i Israel i demà faran una estada al Ripollès.

El workshop és una acció organitzada per la Marca Pirineus, que integra 11 comarques des del Cap de Creus fins a la Vall d'Aran i que treballa amb l'objectiu de promocionar i consolidar la gran riquesa de l'oferta turística dels Pirineus catalans. Cada any la trobada es fa en una província diferent i enguany ha tocat a la de Girona, d'on s'ha escollit la comarca de la Garrotxa (fa tres anys es va fer al Ripollès).

Aquesta trobada va acompanyada d'un famtrip, que implica l'organització d'una estada amb visites i activitats per descobrir el territori, que recorrerà les quatre comarques gironines que formen part de la Marca Pirineus. Començarà avui a la Cerdanya, demà 22 de novembre passarà pel Ripollès i el dimecres finalitzarà entre la Garrotxa i l'Alt Empordà.

 

Visita al Ripollès

El famtrip del Ripollès es farà per Terra de Comtes i Abats. Es portarà el grup al Santuari de Montgrony, on podran visitar el Centre d'Interpretació Montgrony Any 0 i fer una ruta de senderisme del Montgrony a Gombrèn per la xarxa de senders Itinerànnia. Després de dinar a la Fonda Xesc (1 estrella Michelin), s'anirà a Sant Joan de les Abadesses, on els operadors podran triar entre dues opcions: gaudir d'una tarda totalment cultural (visites al Monestir de Sant Joan de les Abadesses, al Centre d'Interpretació del Mite del Comte Arnau, al Monestir de Ripoll i al Museu Etnogràfic de Ripoll, acabant amb un petit refrigeri que preparà l'Aula d'Hostaleria del Ripollès) o d'una activitat actiu-natura, fent la via verda de la Ruta del Ferro i del Carbó amb bicicleta, per reunir-se després amb el primer grup i visitar el Monestir de Santa Maria de Ripoll i el Museu Etnogràfic.

Aquesta estada organitzada permetrà als 25 tour-operadors conèixer i tastar el territori en persona, conèixer serveis, equipaments, activitats i tota aquella oferta gastronòmica, cultural i de natura-actiu de les quatre comarques.

Finalment, el dijous 24 de novembre el restaurant Ca l'Enric de la Vall de Bianya acollirà el workshop pròpiament dit, amb entrevistes de treball entre els diferents agents de 10 minuts de durada cadascuna. Els tècnics de turisme del Consorci Ripollès Desenvolupament ja hi tenen concertades 13 entrevistes per intentar obrir noves línies de negoci i captar així nous visitants al territori.

 

Més informació: nota de premsa del Consorci Ripollès Desenvolupament i programa del famtrip al Ripollès

Compartiu-ho amb: