Bona valoració de la participació al Workshop Pirineus 2011

29 de novembre de 2011

L'Àrea de Turisme del Consorci Ripollès Desenvolupament fa una molt bona valoració del VIII Workshop Pirineus que va tenir lloc la setmana passada, del 21 al 24 de novembre. Malgrat el mal temps, els tècnics de turisme van poder descobrir el Ripollès als 25 tour-operadors d'arreu del món (majoritàriament europeus) participants i van poder mantenir 14 entrevistes personalitzades en el marc de la trobada professional.

Aquesta acció promocional, centrada en la Marca Pirineus, és considerada la més important que s'executa al llarg de l'any. Enguany s’ha centrat en les quatre comarques gironines que formen part de la marca Pirineus, la Cerdanya, el Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà i hi han participat 25 touroperadors i organitzadors d'esdeveniments especialitzats en turisme cultural, actiu i gastronòmic del Benelux, França, Alemanya, Regne Unit i Israel.

 

Els touroperadors de visita a Montgrony, a Gombrèn

Pel que fa a l'estada d'un dia al Ripollès, que es va fer el dimarts 22 de novembre, el grup visitant, provinent de la Cerdanya, va fer una visita guiada al Santuari de Montgrony i al nou Centre d’Interpretació “Montgrony Any Zero” que s’inaugurarà properament. Amb l’objectiu de donar a conèixer els 1.100 km de senders senyalitzats al Ripollès per la xarxa de senders Itinerànnia, se’ls va acompanyar a fer la ruta de senderisme de Montgrony a Gombrèn, caminada descendent d’aproximadament una hora. Es va fer un dinar a la Fonda Xesc de Gombrèn, i seguidament se’ls va acompanyar a Sant Joan de les Abadesses on els operadors van poder triar entre dues opcions: gaudir d'una tarda totalment cultural (visita al monestir de Sant Joan de les Abadesses, al Centre d'Interpretació del Mite del Comte Arnau, al monestir de Ripoll i al Museu Etnogràfic de Ripoll, amb un petit refrigeri a càrrec de l'Aula d'Hostaleria del Ripollès) o d'una tarda mixta entre cultura i actiu-natura. La proposta era fer la via verda de la Ruta del Ferro i del Carbó amb bicicleta i després reunir-se de nou amb el primer grup al monestir de Santa Maria de Ripoll i al Museu Etnogràfic. Tot i el mal temps que va fer tot el dia, es van poder desenvolupar totes les activitats i la descoberta d’una part de la comarca va dur-se a terme de manera satisfactòria per a tothom.

L’endemà dimecres, dia 23, els touroperadors van conèixer la Garrotxa i a la tarda es va fer una sessió de formació Internet 3.0. El dijous 24 de novembre va tenir lloc el workshop pròpiament dit, amb entrevistes de treball entre els diferents agents de 10 minuts de durada cadascuna, a Ca l'Enric, al municipi de la Vall de Bianya. Els tècnics de turisme del Consorci Ripollès Desenvolupament es van reunir amb catorze touroperadors especialitzats en tot tipus de segments de mercat, i provinents dels Països Baixos, el Regne Unit, França, Suïssa, Alemanya i Israel per intentar obrir noves línies de negoci i captar així nous visitants al Ripollès. A partir d'ara caldrà concretar aquestes possibles línies de negoci, recolzar i seguir de prop aquests touroperadors.

Cal recordar que la participació del Ripollès en aquesta acció ha estat possible gràcies al finançament a través del Pla de Dinamització de producte turístic Terra de Comtes i Abats.

 

Més informació: nota de premsa del Consorci Ripollès Desenvolupament

Compartiu-ho amb: