En marxa el segon curs de pastors amb 12 emprenedors del sector oví

1 de desembre de 2011

El passat 17 de novembre es va iniciar la segona edició del Curs de gestió i maneig per a emprenedors del sector oví amb 12 participants que ja han rebut les primeres classes teòriques i han fet diverses visites pràctiques. Com es va fer en la primera edició, el curs s’ha estructurat en diferents mòduls temàtics. El primer que s'ha posat en marxa una durada de 30 hores, és sobre alimentació i consta de quatre sessions, la darrera de les quals serà el proper 15 de desembre. Avui s'està fent la tercera sessió, que consisteix en una visita tècnica a Lleida.

Les classes teòriques i pràctiques i la taula rodona amb els participants en aquest mòdul es realitzen al Castell de Montesquiu, mentre que la visita tècnica, que s'està fent avui, l'objectiu de donar a conèixer tres explotacions de la localitat de Bellcaire d’Urgell, a la província de Lleida.

El nombre d’inscrits en el curs és de dotze persones, procedents del Ripollès, Osona, Pla de l’Estany, Bages, Selva, Alt Empordà, entre d’altres comarques. La majoria s’incorporen com a joves emprenedors en el sector oví dels quals un percentatge important són dones. També hi ha alumnes que han fet algun dels cursos de l’Escola de Pagesia i Activitat Pastoral del Pallars Sobirà, projecte liderat per l’Associació Rurbans del Pallars Sobirà, i que busquen un contingut més especialitzat.

Visita per part de joves pagesos del Pallars a la formatgeria Bac d'Estiula de Campdevànol el diumenge 27 de novembre

Precisament, el passat cap de setmana i en el marc d’un intercanvi d’experiències, han estat al Ripollès i la Garrotxa diversos joves pagesos de les comarques lleidatanes participants en el projecte de l’Associació Rurbans. L’objectiu d’aquestes visites ha estat conèixer de primera la gestió i les problemàtiques específiques de les explotacions ramaderes de la nostra zona. Aquestes trobades es clouran a Barcelona el proper 2 de desembre amb la presentació dels resultats aconseguits i on hi haurà el Sr. Miquel Casas, com a representant de l’Associació de Pastors del Ripollès.

El curs de gestió i maneig per a emprenedors del sector oví forma part de l’anomenada Aula de Renovació Rural Integral (ARRI), iniciativa liderada per l’Associació Leader Ripollès, Ges i Bisaura, en col·laboració amb el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i el Consorci Ripollès Desenvolupament. En el cas concret del mòdul d’alimentació que s’està executant, està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, en el marc del projecte de dinamització comarcal “Treball a les 7 comarques” al Ripollès.

 

Informació extreta de la nota de premsa del Consorci Ripollès Desenvolupament

Més informació: A punt el segon curs de pastors per professionalitzar els emprenedors del sector oví

Compartiu-ho amb: