El Consell Comarcal finalitza tres plans d’ocupació a l’Arxiu i a Medi Ambient

28 de desembre de 2011

Aquest desembre han finalitzat els tres plans d’ocupació que tenia en vigència el Consell Comarcal del Ripollès amb la contractació de quatre persones que han fet tasques a l’Arxiu Comarcal del Ripollès i a l’Àrea de Medi Ambient. Han acabat un contracte de 6 mesos de durada, subvencionat a través del Projecte Impuls de realització d’accions per a l’ocupació amb entitats locals del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Durant aquest mig any, dues persones han treballat en el marc del pla d’ocupació Digitalització dels documents conservats a l’Arxiu Comarcal del Ripollès. Han realitzat una primera fase formativa en arxivística i digitalització de documents que, posteriorment, han aplicat en la seva tasca diària amb la digitalització de documents essencials del patrimoni de la comarca, majoritàriament procedents d’institucions i organismes públics que han cedit la seva custòdia a l’Arxiu.

Digitalització de documents d'un pla d'ocupació anterior (gener 2011)

Les altres dues persones han portat a terme els plans anomenats Servei d’educació ambiental a les escoles de la comarca del Ripollès i Servei de comprovació dels xips de control dels contenidors de Residus Sòlids Urbans (RSU) de la comarca del Ripollès i la seva digitalització. El primer ha suposat la contractació d’un monitor d’educació que ha portat a les escoles de primària i als casals d’estiu el Joc del Menys és Més (basat en el joc de l’oca) per ensenyar als més petits, tot jugant, com funciona la gestió de residus municipals, com minimitzar-los i com fer una bona recollida selectiva. L’activitat ha passat per cinc escoles, un centre de secundària i dos casalets d’estiu i hi han participat un total de 330 alumnes, que n’han fet una valoració molt positiva.

330 alumnes ripollesos s'han introduït al món de la recollida selectiva a través del joc

Pel que fa al darrer pla, la persona contractada ha comprovat la correcta instal·lació del xip amb què estan dotats els contenidors de la comarca per a la seva localització via satèl·lit, n’ha col·locat on no n’hi havia (se n’han posat 233) i els ha digitalizat en una base de plànols d’Autocad amb la corresponent informació personalitzada. Informació que permetrà conèixer amb exactitud la freqüència amb què s’omplen, la periodicitat amb què es netegen, detectar les incidències i comprovar les rutes que realitzen els camions de recollida, entre d’altres.

Compartiu-ho amb: