Miquel Rovira, a favor dels serveis que presten els consells comarcals de territoris com el Ripollès

17 de gener de 2012

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, creu que “és evident que a tots als nivells s’ha d’aprimar l’administració i apostar per la mancomunitat de serveis”. En aquest sentit, no veu malament la proposta de simplificació administrativa expressada per la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, a través d’un escrit d’opinió publicat ahir a La Vanguardia.

Pel que fa a l’eliminació d’alguns consells comarcals, Rovira entén que el ciutadà d’una ciutat gran no diferenciï entre ajuntament, consell comarcal, diputació i Generalitat. I afegeix: “això no passa en un territori com el nostre, on el consell comarcal dóna un servei directe al ciutadà ja que mancomuna, que no duplica, els serveis que li deleguen expressament les administracions més properes, com els ajuntaments, i les més llunyanes, com la Generalitat”. Per això, entendria la supressió de consells comarcals d’àrees metropolitanes, on la duplicitat amb diputacions i ajuntaments és més confusa.

El president del Consell Comarcal del Ripollès no qüestiona ni els tècnics ni els professionals que treballen a l’ens, tot al contrari, considera clau la tasca que desenvolupen. Creu, per tant, que la gestió tècnica dels serveis mancomunats hi ha de ser. El que no veuria malament és una reestructuració política i que es doni rellevància a un Consell d’Alcaldes. “Els alcaldes són els representants polítics del territori on el consell presta aquests serveis i, per tant, no veuria malament que la direcció política acabés anant a parar a les seves mans”.

Compartiu-ho amb: