Foment reprendrà les obres de Collabós el 31 de gener

24 de gener de 2012

El Ministeri de Foment tornarà a emprendre les obres de conservació a la carretera N260 (entre els punts quilomètrics 94+800 i 102+500) a l’alçada del túnel de Collabós, el proper dimarts 31 de gener. Així ho van comunicar des de la Unitat de Carreteres de Girona als presidents dels Consells Comarcals de la Garrotxa i del Ripollès i a responsables del Servei Català de Trànsit i del Servei Territorial de Carreteres en una reunió que va tenir lloc el divendres passat al Centre de Conservació de Begudà, al terme municipal de Sant Joan Les Fonts, a la Garrotxa.

La Subdelegació del Govern de l’Estat, doncs, ha atès així la demanda de coordinació amb les autoritats del territoris sol·licitada pel Consell Comarcal de la Garrotxa i del Ripollès després del tall de circulació que, sobre aquesta mateixa via, es va produir el passat 12 de desembre. Aleshores els presidents de la Garrotxa i el Ripollès van signar un manifest conjunt en què demanaven, entre altres qüestions, establir un protocol de comunicació amb Foment davant de talls en vies principals de comunicació com el túnel de Collabós, que uneix les dues comarques. En aquesta ocasió s’ha avisat amb una setmana i mitja d’antelació per poder coordinar tots els dispositius i intentar minimitzar les conseqüències derivades d’aquesta mesura.

Els talls de circulació al túnel de Collabós començaran el 31 de gener i finalitzaran el 9 de febrer (inclòs) i es produiran de les 7 del matí i fins a les 4 de la tarda. Les obres, però, s’aturaran durant el divendres i el cap de setmana afectats, és a dir, els dies 3, 4 i 5 de febrer. Per tant, el temps efectiu de les obres serà de 7 dies, en què es donarà com a alternativa de pas la carretera de Capsacosta, la C-153.

Aquesta mateixa setmana es començarà a senyalitzar el territori a afectat. Per part del Ripollès, la senyalització ja es podrà trobar des de Ripoll, on també s’oferirà l’alternativa de la carretera de Vallfogona de Ripollès per connectar amb la Garrotxa.

Per part d’ambdós Consells Comarcals s’avisarà la ciutadania a través dels mitjans de comunicació amb aquesta nota de premsa conjunta i als ajuntaments d’ambdues comarques perquè en facin també la corresponent difusió.

Compartiu-ho amb: