El Consell activa el PAS en fase d’alerta davant de possibles nevades i l’onada de fred

1 de febrer de 2012

Aquest matí el Consell Comarcal del Ripollès ha informat al CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya) sobre l'activació en fase d'alerta del Pla d'assistència i suport en matèria de Protecció Civil (PAS) de la comarca del Ripollès, en vigència des de juliol de 2009. Una acció duta a terme després de la darrera activació del Pla Neucat en fase d'alerta per part de Protecció Civil d'acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Tot i així, la previsió de grau de risc per nevades al Ripollès per avui dimecres és baix i no s'espera haver d'activar cap dispositiu. També hi ha activada una prealerta del Procicat per onada de fred.

El PAS del Ripollès , entre d'altres, l'objectiu de donar suport als municipis de la comarca en la planificació, prevenció i la gestió d'emergències supramunicipals i les actuacions posteriors a les emergències supramunicipals. En cas d'emergència, Consell Comarcal del Ripollès faria d'enllaç amb les administracions superiors per coordinar un desplegament adequat a les necessitats.

Amb l'activació del PAS en fase d'alerta el Consell s'assegura la cobertura jurídica de la Generalitat en cas d'emergència.

Més informació:

Consells d'autoprotecció davant onades de fred

Consells d'autoprotecció per nevades

Compartiu-ho amb: