El Consell Comarcal commemorarà els 80 anys de l’aprovació de l’Estatut de Núria

3 de febrer de 2012

Aquest any 2012 es compleixen 80 anys de l’aprovació de l’anomenat Estatut de Núria per part del parlament espanyol. Per tal de commemorar l’efemèride i fer difusió sobre l’episodi històric, el Consell Comarcal del Ripollès vol engegar una sèrie d’actes institucionals i acadèmics.

Per una banda, des de l’Àrea de Cultura del Consell s’ha començat a treballar per organitzar tres actes institucionals a Vall de Núria, Barcelona i Madrid per simbolitzar el camí que va haver de recórrer tot el procés autonòmic, amb la presència de la Generalitat i el Parlament de Catalunya i del Congrés dels Diputats.

D’altra banda i de manera paral·lela, s’està treballant per organitzar actes acadèmics oberts al públic, com una conferència o una taula rodona, per donar a conèixer la importància històrica de la llei de 1932 i poder-ne fer una comparativa tant amb el context actual, com amb els processos autonòmics viscuts i que estan visquent altres territoris europeus.

La voluntat del Consell és poder establir un calendari al més aviat possible i aconseguir la col·laboració amb divereses entitats, partits polítics i altres institucions.

Compartiu-ho amb: