Ripollès Desenvolupament assessora els comerços de la comarca

3 de febrer de 2012

Diversos establiments comercials associats de la comarca han participat en el Programa d’acompanyament i orientació comercial del Ripollès del Consorci Ripollès Desenvolupament. En concret, aquest servei d’assessorament individualitzat s’ha realitzat  per 24 comerços, 7 dels quals de Ripoll, 5 de Camprodon i de Campdevànol, 4 de Ribes de Freser i 3 de Sant Joan de les Abadesses.

El Programa d’acompanyament i orientació comercial del Ripollès com a principal objectiu la millora i consolidació del teixit comercial de la comarca amb l’elaboració, per cada comerç participant, de les respectives diagnosis i els plans d’acció comercial. Es tracta, en definitiva, d’aportar eines i propostes comercials que incideixin en la millora de la gestió dels comerços i negocis de la comarca.  El servei d’assessorament, orientació i seguiment l’ha realitzat una empresa externa contractada pel Consorci Ripollès Desenvolupament.

El pla d’acció comercial per a cada establiment és fruit d’una diagnosi prèvia, en què l’equip tècnic ha identificat aquells aspectes susceptibles de millora. Les línies de treball que s’han abordat són diverses: millor aprofitament de la superfície comercial, gestió de l’assortit, planificació d’una estratègia comunicativa i, finalment, mesures relacionades amb la Responsabilitat Social Empresarial (RSE). Aquesta darrera línia de treball s’ha reforçat amb la col·laboració de l’Associació Leader Ripollès, Ges i Bisaura, entitat que impulsa la RSE en diferents empreses del territori comarcal.

Cal recalcar l’abast comarcal de la iniciativa, que a més ha comptat amb la implicació de les cinc associacions de botiguers de la comarca i els tècnics de desenvolupament econòmic de diferents municipis de la comarca.

El Programa d’acompanyament i orientació comercial del Ripollèsforma part del projecte de dinamizació comarcal “Treball a les 7 comarques”, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE). Al Ripollès, el Consorci Ripollès Desenvolupament lidera el projecte en cooperació amb d’altres entitats locals del territori.

Compartiu-ho amb: