Producte del Ripollès, exemple de bon funcionament d’una marca de garantia

15 de febrer de 2012

La marca Producte del Ripollès va ser una de les protagonistes de la jornada d’intercanvi d’experiències entre territoris amb marques de garantia que va tenir lloc el divendres passat al Consell Comarcal del Solsonès, a Solsona.

La jornada, emmarcada en el procés de creació d’una marca de garantia per als productes agroalimentaris locals de qualitat del Solsonès, va comptar amb les aportacions de Rosa M. Auquer, tècnica d’agroalimentari del Consorci Ripollès Desenvolupament, i Miquel Casas, pastor d’ovelles de Sant Joan de les Abadesses, que van donar a conèixer els productes inclosos a la marca, com el Xai i el Cabrit del Ripollès. Producte del Ripollès identifica els productes agroalimentaris produïts, transformats i/o elaborats a la comarca i per dur el distintiu s’han d’haver sotmès a un sistema de control de qualitat certificat per l’Entitat d’Inspeció i Certificació de Girona (EICG), fet que en garanteix una qualitat superior.

L’intercanvi d’experiències, que també va incloure les marques Productes dera Val d’Aran i Productes de l’Empordà, va servir per aclarir els aspectes pràctics de la implementació d’una marca de garantia, des del punt de vista de les administracions que les promouen i dels productors que en prenen part.

L’acció va comptar amb el finançament de la Diputació de Lleida i amb l’assessorament tècnic del Centre de Desenvolupament Rural Integrat de Catalunya (Cedricat) i es va complementar amb una sortida, el dissabte al matí, per conèixer de prop dues experiències de producció i transformació de la comarca del Solsonès i els seus impulsors: la Formatgeria Valette de Sant Llorenç de Morunys i el cultiu de trumfos ecològics de Casa Cavallera de Canalda. Una sortida emmarcada en els anomenats “Dissabtes a pagès”.

 

Més informació: pàgina web del Cedricat                    

Compartiu-ho amb: