L’experiència del Ripollès a la I Fira de biomassa de Catalunya

20 de febrer de 2012

La primera Fira de la biomassa de Catalunyà tindrà lloc a finals d'aquesta setmana, els dies 23, 24 i 25 de febrer, a Vic. El Ripollès hi serà present a través de l'experiència pionera del Consorci dels Espais d'Interès Natural del Ripollès (CEINR) en el subministrament de biomassa en ens locals, únic a Catalunya, i amb el projecte de xarxa de calor de Ribes de Freser

Seran dues de les intervencions de la jornada tècnica "La biomassa forestal per a usos tèrmics: una realitat a Catalunya", que tindrà lloc al recinte Firal el Sucre, el dijous 23 al matí. La primera anirà a càrrec d'Esteve Pous, gerent del CEINR, i començarà a les 10.30h sota el títol Associacionisme per a la producció d'estella forestal, experiència en boscos públics del Ripollès. La segona intevenció referent a la comarca començarà a les 11.45h i anirà a càrrec de Jordi Serra, director general d'Agefred, l'empresa adjudicatària del xarxa de calor de Ribes de Freser. Serra posarà l'exemple d'aquesta xarxa com a solució de futur en el sector municipal.

A finals de la setmana passada ja hi havia més de 250 persones inscrites a la jornada, que es complementarà amb una fira d'expositors, amb empreses i experiències d'arreu de l'estat espanyol. La fira es podrà veure també el divendres 24 i el dissabte 25, juntament amb presentacions comercials, una exposició, una conferència i una segona jornada tècnica.

Recordem que el Ripollès disposa d'un Pla Estratègic d’Aprofitament de Biomassa Forestal per a ús Energètic que estableix una planificació en equipaments públics. En aquests moments al Ripollès ja hi ha calderes municipals en funcionament a Planoles, Ribes de Freser, Vallfogona de Ripollès, Ripoll i, properament, Campdevànol i s’espera poder-ne engegar sis o set més en els propers anys. També hi ha una xarxa de calor en funcionament a Llanars i una de propera implantació a Ribes de Freser (més informació: Amb la biomassa el Ripollès pot estalviar 230.000 euros anuals).

 

Més informació sobre la I Fira de la biomassa a Catalunya

Compartiu-ho amb: