25 usuaris del Banc d’Aliments de Ripoll en un taller d’alimentació sana i econòmica

23 de febrer de 2012

El Consorci de Benestar Social del Ripollès va  organitzar, el passat dijous 16 de febrer, un taller d’alimentació adreçat a famílies usuàries de serveis socials amb greus dificultats econòmiques, que reben aliments de forma regular. En aquests moments, un total de 57 famílies de Ripoll reben ajut del Banc d’aliments. El taller es va realitzar al Casal Cívic-Hotel d’Entitats de Ripoll. La participació va ser elevada, en concret, hi van participar 25 persones.

L’organització d’aquest taller respon a la necessitat de compaginar una alimentació saludable i, alhora, econòmica. Per tant, l’objectiu  va ser  aprendre qüestions bàsiques sobre alimentació que permetin una dieta sana, equilibrada i econòmicament assequible per al màxim nombre de persones possible. 

El taller va ser molt pràctic i participatiu i es van comentar qüestions relacionades amb la combinació correcta dels aliments, amb l’elaboració de menjars casolans i econòmics, amb la substitució d’aliments més cars per altres del mateix valor nutritiu però de cost econòmic inferior i amb la importància de menjar pa cada dia.

La formació va comptar amb la participació desinteressada de la Sra. Rosa Heras, infermeraexperta en nutrició del Centre d’Atenció Primària de Salut de Borredà.

Compartiu-ho amb: