Es vol recuperar el Consell Consultiu de la Gent Gran del Ripollès en el marc de l’any de l’Envelliment Actiu

23 de febrer de 2012

Presentar un projecte de dinamització per recuperar el desaparegut Consell Consultiu de la Gent Gran del Ripollès. Aquesta va ser una de les propostes que es va posar sobre la taula en una reunió que van mantenir ahir el responsable de l’Oficina de la Gent Gran del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, Agustí Vilà, representants de la gent gran de diferents municipis de la comarca i el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira.

Vilà va venir al Ripollès a presentar l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional, que la Unió Europea impulsa aquest any, en una de les visites territorials que estan començant a fer des del Departament. Vilà va explicar en què consisteix aquest any i a quins ajuts es pot accedir per fer actes i activitats i va parlar de la importància de promoure els consells consultius com els motors de la participació de les persones grans als territoris.

Miquel Rovira va recolzar la proposta i va manifestar que des del Consell Comarcal s’impulsarà la recuperació d’aquest òrgan consultiu, inactiu des de fa dos anys. Es tracta d’una plataforma de participació de la gent gran formada per representants de les diferents associacions de jubilats i pensionistes de la comarca, on es tracten i debaten temes del seu interès.

El representant de la Generalitat va dir que recolzarien aquest projecte i que aquest  recuperat Consell podria canalitzar l’activitat i la difusió sobre l’envelliment actiu, promovent la importància del benestar físic, social i cognitiu de les persones grans, que a Catalunya ja representen un 18% de la població (d’aquí a 10 anys, el 23%).

Envelliment actiu

 

Compartiu-ho amb: