El Consorci de Benestar Social promou l’intercanvi a través del Facebook

27 de febrer de 2012

“Espai d’intercanvi comunitari”. Aquest és el nom del grup que des de la setmana passada ha començat a funcionar a través de Facebook a iniciativa del Pla de Desenvolupament Comunitari de Ripoll del Consorci de Benestar Social del Ripollès.

El grup es defineix com un espai virtual d'intercanvi de la comunitat on es poden oferir i demanar objectes o serveis. Objectes que es poden tenir a casa sense fer servir i que poden ser útils per alguna altra persona o família.

L’objectiu de la iniciativa, que ja compta amb 142 membres i ha començat a satisfer les primeres demandes, és fomentar la solidaritat, promoure alternatives al model de consum actual, reduir els residus i estalviar recursos naturals i fomentar les relacions de veïnatge i comunitat. Una eina que, a més, permet complementar la tasca dels serveis socials d’ajut a les famílies i persones amb pocs o nuls recursos.

Les primeres demandes han estat cotxets de nadons, una estufa de butà, habitatge de lloguer per una família amb problemes de mobilitat o una làmpada amb recàrregues de gas. Altres objectes que es poden intercanviar, regalar o compartir, sempre i quan estiguin en bon estat, són llibres, música, pel·lícules, mobles, electrodomèstics, parament per a la llar, material esportiu, roba, productes de nadó, jocs i joguines, eines de bricolatge i jardineria, productes col·leccionables o altres.

El contacte es pot fer a través d’aquest grup de Facebook però també des del correu electrònic pdcripoll@ripolles.cat o del telèfon 972 70 32 11 del Consorci de Benestar Social del Ripollès.

Compartiu-ho amb: