Una exposició col·lectiva entre municipis per commemorar el Dia Internacional de la Dona

1 de març de 2012

Per commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora, que tindrà lloc el proper 8 de març, diverses associacions de dones de la comarca han organitzat una exposició col·lectiva amb el suport del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consorci de Benestar Social del Ripollès. Es tracta de reunir els reculls de fotos antigues i vídeos sobre testimonis de dones treballadores del segle XX que les associacions van presentar per separat l’any passat per commemorar aquest mateix dia en els respectius municipis: Ripoll, Campdevànol, Ribes de Freser i Vallfogona de Ripollès (més informació)

En aquesta ocasió l’exposició també anirà acompanyada d’objectes, utensilis i roba de l’època que aportaran les mateixes associacions de dones dels quatre municipis.

Tot plegat es podrà veure exposat al Museu Etnogràfic de Ripoll durant un mes. El dia de la inauguració serà el dimecres 7 de març, a les sis de la tarda, en un acte encapçalat pel  vicepresident del Consorci de Benestar Social del Ripollès i alcalde de Ripoll, Jordi Munell, i que comptarà amb l’assistència de la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, la directora, Núria Balada, i la coordinadora de Girona, Josefina Surina, així com dels alcaldes dels respectius municipis.

La inauguració comptarà amb un tastet musical ofert pel duet Mecànica Orgànica, la soprano Mònica Bargalló i Marina Prat.

 

Declaració institucional del 8 de març de la Generalitat de Catalunya

Compartiu-ho amb: