Explotacions ripolleses acolliran alumnes per realitzar les pràctiques de l’Escola de Pastors del Pallars

5 de març de 2012

El Ripollès vol esdevenir un referent en promoció i formació d’emprenedors i professionals del sector primari per fomentar l’ofici de pastor i consolidar part de l’economia local al voltant d’aquesta activitat i del sector agroalimentari.

Per una banda, el dijous passat, 1 de març, va finalitzar el segon mòdul sobre reproducció i genètica de la Segona Edició del Programa de Formació Gestió i maneig per a emprenedors del sector oví, que des del 19 de gener passat s’ha impartit a l’edifici La Solana del Castell de Montesquiu, amb la participació de 10 alumnes.

Visita a una explotació d'oví de Bigues i Riells en el marc del segon curs per a emprenedors del sector oví

D’altra banda, s’està a punt de signar un conveni de col·laboració entre l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i els Consorcis del Lluçanès i el Moianès amb l’Associació Rurbans perquè les tres primeres entitats facin el seguiment de les pràctiques dels alumnes de l’Escola de Pagesia i Activitat Pastoral vinculada al projecte Grípia del Pallars. Això vol dir que algunes explotacions ripolleses acolliran els alumnes que ho desitgin en pràctiques.

Aquests dies des de l’Àrea del sector agroalimentari del Consorci Ripollès Desenvolupament s’ha acompanyat les responsables de l’Escola a conèixer explotacions de la comarca per establir un primer contacte. Els 13 alumnes que actualment tindrà l’Escola de Pastors del Pallars comencen avui dilluns 5 de març les classes teòriques i les pràctiques les faran en dos torns, d’abril a juliol i de setembre a desembre.

A finals de mes es coneixerà el número exacte d’alumnes que vindran a la comarca i a quines explotacions faran les pràctiques, sota el seguiment de l’Associació Leader i l’Àrea del sector agroalimentari del Consorci Ripollès Desenvolupament.

Compartiu-ho amb: