Primera reunió de la Junta de Protecció Civil Comarcal i Consell d’Alcaldes

7 de març de 2012

Ahir a la tarda el Consell Comarcal del Ripollès va acollir la primera reunió de la nova Junta de Protecció Civil Comarcal, que es reunirà dos cops l’any (març i setembre) coincidint amb convocatòries de Consell d’Alcaldes. Precisament ahir, es va fer una sessió ordinària del Consell en què, entre d'altres, es van aprovar les liquidacions d'escombraries i de serveis socials.

Ple que fa a la Junta de Protecció Civil Comarcal, el primer punt de l’ordre del dia va ser la constitució de la pròpia Junta, un òrgan no vinculant, de debat, que estarà presidit pel president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, i es convocarà des de l’ens comarcal. Ahir hi van assistir una trentena de persones: alcaldes, representants de diferents cossos com bombers, mossos d’esquadra, guàrdia civil o policies locals, representants de Servei d’Emergències Mèdiques, Creu Roja, Institut Català de la Salut, Protecció Civil, ADF, Agents Rurals, Consorci dels Espais d’Interès Natural del Ripollès (CEINR) i Consorci de Benestar Social del Ripollès.

Va ser una primera posada en comú de temes de protecció civil que afecten la comarca. Per una banda, es van repassar els diferents instruments de protecció civil local i comarcal, com són els Plans d’Emergència a nivell municipal (els 19 municipis del Ripollès els tenen aprovats i en falta la implementació), el Pla d’Assistència i Suport (PAS) a nivell comarcal i els Plans d’Autoprotecció (PAU) municipals, que comencen ara redactar-se ara per part del CEINR i que hauran de ser homolgats per la Comissió de Comarcal de Protecció Civil.

D’altra banda, es va valorar la campanya d’hivern i es van fer propostes i previsions de cara a la temporada d’estiu.

 

Consell d’Alcaldes del Ripollès

Ahir al vespre també es va celebrar sessió ordinària del Consell d’Alcaldes del Ripollès. Els 13 alcaldes i alcaldesses presents* i el president van dictaminar a favor de la creació de la Comissió Comarcal de Protecció Civil, que haurà d’homologar els PAU municipals, a favor de la liquidació definitiva del tractament de les deixalles i recollida de residus del 2011 i a favor de la liquidació definitiva del pressuport del 2011 del Consorci de Benestar Social del Ripollès.

Pel que fa a la liquidació de la recollida de residus, en global hi ha hagut una variació del 4% a la baixa respecte de la previsió inicial. Una xifra que afecta de manera diferent a cada municipi, segons les tones de residus generats (n’hi ha a qui se li tornaran alguns diners i n’hi ha qui n’haurà d’afegir).

Pel que fa a la liquidació del Consorci de Benestar Social del Ripollès, hi ha hagut un superàvit de 68.000 euros procedent d’uns ingressos superios als previstos i d’una forta contenció de la despesa. D’aquest superàvit, 38.000 euros es tornaran als ajuntaments i 30.000 euros es reservaran per fer front a situacions d’urgència social o a finançar d’altres serveis que es podrien veure superats per la forta demanda com el Servei d’Ajut a Domicili.

* Van assistir-hi els alcaldes i alcaldesses de Queralbs, Ribes de Freser, Sant Pau de Segúries, Molló, Llanars, Vilallonga de Ter, Toses, Ripoll, Ogassa, Vallfogona de Ripollès, Setcases, Campelles i Sant Joan de les Abadesses.

Compartiu-ho amb: