Balanç del número de famílies beneficiàries del Centre de Distribució d’Aliments de Ripoll

15 de març de 2012

Segons informa el Consorci de Benestar Social del Ripollès, Durant el 2011, el nombre de famílies que van rebre aliments del Centre de Distribució d’Aliments "El Graner"*, nom amb què a partir d’ara es coneix el banc d’aliments de Ripoll,va augmentar progressivament de manera que pràcticament se’n va doblar el nombre. Al gener de 2011, 33 famílies van ser beneficiàries d'aquest ajut i al desembre del mateix any n’eren  63.

Al febrer de 2012, el nombre de famílies beneficiàries ha estat de 98. Aquesta xifra representa un creixement exponencial si tenim en compte que al gener de 2012 hi havia 63 famílies beneficiàries.

Els lots d’aliments estan formats per productes bàsics de primera necessitat: arròs, fideus, cigrons, mongetes, oli, sucre, tonyina, galetes, sucs, caldo i llet. Les quantitats que se’n distribueixen depenen del nombre de persones que formen part de cada nucli familiar. 

A causa del gran increment de famílies amb necessitat d'aliments, durant l'any s'organitzen diferents campanyes de recollida a escoles del municipi i, a finals de l'any passat, també es va fer la campanya delGran Recapte en la qual es van recollir 4.000 Kg d'aliments

Les persones interessades a col·laborar en aquesta iniciativa poden portar aliments a les parròquies i a Creu Roja. Si és necessari, els voluntaris i voluntàries de Càrites i Creu Roja es desplacen als domicilis particulars a buscar les donacions.

*El Centre de Distribució d'Aliments "El Graner" és un projecte que va néixer l'any 2009 amb la col·laboració de Càritas, Creu Roja i l'Ajuntament de Ripoll. El seu objectiu és pal·liar, en la mesura del possible, les necessitats bàsiques alimentàries de la població més vulnerable del municipi Ripoll. La persona interessada s'ha adreçar als Serveis Socials, on es valora la seva situació econòmica i social i es determina si ha de ser beneficiària d'aquest ajut.

Compartiu-ho amb: