La Vall de Camprodon se suma al Servei d’orientació i inserció laboral del Consorci Ripollès Desenvolupament

19 de març de 2012

El Consorci Ripollès Desenvolupament ha posat en marxa el servei d’orientació i inserció laboral a la Vall de Camprodon, que se suma als ja existents de Ripoll, Campdevànol, Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses. La presidenta de la Mancomunitat, Ester Noguer, i el president del Consorci Ripollès Desenvolupament, Josep Maria Farrés, van signar el conveni per a la prestació d’aquest servei el divendres passat, des de l’Ajuntament de Vilallonga de Ter 

El dispositiu d’inserció laboral funciona des de principis de febrer i s’ubica a l’edifici de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, a l’entrada d’aquest municipi. Es tracta de donar un servei directe i més proper als veïns i veïnes de la vall que estan en situació d’atur. A l’acte de signatura també hi van ser presents l’alcaldessa de l’Ajuntament de Vilallonga de Ter, Paquita Pastoret, i la regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament de Camprodon, Sònia Riñé.

Resultats de l’Àrea d’orientació i inserció laboral del CRD 2011

Durant el 2011, 417 persones en situació d’atur van seguir un itinerari d’inserció laboral de l’Àrea d’orientació i inserció laboral del Consorci Ripollès Desenvolupament a través dels diferents programes en marxa (programa IPI, programa RMI i en el marc del projecte “Treball a les 7 comarques”). D’aquestes, 330 procedien del Baix Ripollès, 51 de la Vall de Camprodon, 35 de la Vall de Ribes i 1 de la Cerdanya.

Es van realitzar 4.370 hores d’atenció individualitzada i formació ocupacional complementària amb 20 tallers grupals per a la millora d’aspectes personals per a l’ocupació i 8 mòduls formatius sobre emprenedoria, dependenta de peixeteria i manipulador d’aliments, amb la realització de pràctiques laborals en empreses de la comarca.

Pel que fa al grau d’inserció laboral, ha estat d’un 43%, amb 179 persones que han trobat feina (el 69% de les insercions s’han fet en el sector serveis). La resta de les insercions s’han realitzat, en la gran majoria, en el sector industrial.

En paral·lel a la inserció i orientació laboral també s’ha treballat amb la prospecció empresarial, amb 279 empreses prospectades de la comarca però també d’àmbits territorials propers, en especial d’Osona.

 

Perspectives 2012

Per aquest 2012, i en el marc del projecte de dinamització comarcal “Treball a les 7 comarques”, es donarà continuïtat al dispositiu d’inserció sociolaboral adreçat a persones en situació d’atur. Es previst atendre un total de 200 participants. L’atenció individualitzada es continuarà realitzant de forma descentralitzada a Ripoll, Campdevànol, Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses i, des de principis de febrer, també es fa setmanalment a la Vall de Camprodon. Una altra novetat és la major incidència en el col·lectiu de joves amb fracàs escolar, sense desatendre altres col·lectius vulnerables.

Pel que fa a la formació professionalitzadora, es realitzaran cursos de cambrer, monitor de menjadors col·lectius, un curs bàsic de manteniment i un darrer d’auxiliar de perruqueria i imatge personal. Tota aquests formació es podrà complementar amb pràctiques laborals en empreses del territori.

El projecte comarcal “Treball a les 7 comarques” està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i està cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE). Al Ripollès, l’entitat que el lidera és el Consorci Ripollès Desenvolupament, en cooperació amb altres entitats locals de la comarca.

Compartiu-ho amb: