El Consell Comarcal es dóna de baixa d’algunes entitats per ajustar el pressupost

21 de març de 2012

La baixa de tres entitats va centrar el debat en  el Ple del Consell Comarcal del Ripollès d’ahir al vespre. El president del Consell, Miquel Rovira, va explicar que per temes pressupostaris s’havia decidit donar-se de baixa de l’Associació de Rutes del Romànic Vic-Ripoll-Sant Joan de les Abadesses, del Consorci per a la Protecció i la Gestió de l’Espai d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa i de l’Eurodistricte de l’Espai Català Transfronterer.

“En els temps que estem, hem de mirar els números al mil·límetre i destinar els recursos en allò que realment és necessari com els serveis socials o l’assistència als municipis”. La baixa de les tres entitats suposaria un estalvi anual d’uns 3.600 euros.

L’oposició va entendre la necessitat d’ajust pressupostari però no la baixa d’aquestes tres entitats i va demanar una reconsideració de la separació de l’Associació de Rutes del Romànic, punt que finalment es va deixar sobre la taula. El PSC va votar en contra i ERC es va abstenir en la separació del Consorci de l’Alta Garrotxa i PSC i ERC es van abstenir en la votació per deixar l’Eurodistricte. Els dos punts es van aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern, CiU.

Rovira va recordar que vénen temps difícils i va parlar de la rebaixa per part de la Diputació de Girona d’un 15% del fons de cooperació que reben els consells, que es tradueix en uns 30.000 euros menys dels previstos. Fet que, segons Rovira, “ens obligarà a ajustar encara més també el nostre pressupost”.

El ple del Consell Comarcal també va aprovar els Estatuts del Patronat del Museu Etnogràfic de Ripoll, la creació de la Comissió Comarcal de Protecció Civil del Ripollès i l’actualització del Pla d’assistència i suport en matèria de protecció civil (PAS).

 

Refugi d’Animals del Ripollès

En el torn de precs i preguntes el grup d’ERC va demanar per l’estat del Refugi d’Animals del Ripollès. Miquel Rovira va informar que s’havien contestat totes les peticions d’informació sobre el Refugi, que s’havien fet noves inspeccions i informes favorables a la gestió i que hi havia molt bona entesa entre el concessionari, les voluntàries i el Consell Comarcal del Ripollès. Fins i tot l’Associació Vida Digna i el concessionari han arribat a una entesa per compartir tasques de manteniment de la instal·lació i de cura dels animals per anar tots a una en benefici del servei.

Compartiu-ho amb: