Rovira i Prat a l’acte d’homenatge de Jordi Pujol a Triadú, un mes abans dels premis literaris del Ripollès

23 de març de 2012

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, i l’alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat, van assistir a l’acte d’homenatge a Joan Triadú i Font que l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, va fer ahir a Vic. Allà van tenir ocasió de saludar familiars de Triadú, mort el 30 de setembre de 2010 a l’edat de 89 anys. Entre d’altres, a la vídua, Pilar Vila-Abadal, que l’any passatva assistir en nom del seu marit a l’entrega dels premis que duen el seu nom al Consell Comarcal del Ripollès.

Pujol va parlar de la figura de l’escriptor, crític literari i pedagog Joan Triadú, nascut a Ribes de Freser, va lloar la seva vida i obra i el va destacar pel seu mestratge i la sevadedicació a Catalunya. Segons Miquel Rovira, “Pujol va parlar de l’excel·lència, la capacitatintel·lectual i la dignitat de Joan Triadú, característiques per les quals també li retem cada any homenatge al Ripollès i a Ribes de Freser”.

En el cas del Ripollès, Rovira es refereix als Premis de LiteraturaInfantil i Juvenil que porten el seu nom i dels quals Triadú n’era un apassionat pel fet de fomentar l’escriptura i la creativitat entre els mésjoves. De fet, avui 23 de març es tanca el període de lliurament de treballs per part de les escoles de l’edició d’enguany, la 21a, a un mes vista del lliurament de premis que coincidirà amb la Diada de SantJordi, el 23 d’abril.

En aquesta edició hi han participat 14 dels 18 centres educatius de la comarca amb uns 120-130 treballs d’alumnes que van des de 3r de primària fins a 2n de batxillerat, en les dues modalitats a concurs, poesia i narrativa. Unes xifres que mantenen les de l’any passat, assolint quotes de màxima participació pel que fa a edicions anteriors. A partir d’avui, els treballs seran avaluats per un jurat format per quatre persones reconegudes en l’àmbit cultural del Ripollès.

A la fotografia, Joan Triadú entre els guanyadors dels XIX Premis Literaris el 22 d’abril de 2010, l’últim acte públic en el qual va assistir.

Compartiu-ho amb: