Terra de Comtes i Abats es dóna a conèixer al sector turístic del Ripollès

23 de març de 2012

La tercera sessió de les Jornades de Turisme del Ripollès 2012, que organitza el Consorci Ripollès Desenvolupament, va aplegar 48 assistents, molts d’ells empresaris de negocis turístics com hotels, turisme rural, càmpings, empreses d’activitats i de guiatges i també tècnics de cultura i turisme comarcals i la cap de màrqueting del producte de Cultura del Patronat de Turisme de Girona

Un nombre de participants molt important, fet que demostra que tot el sector turístic del Ripollès s’implica amb els projectes i vol conèixer de primera el producte Terra de Comtes i Abats i els nous equipaments que van prenent forma en el territori.

La jornada va comptar amb l’obertura del president del Consorci Ripollès Desenvolupament, Josep Maria Farrés i l’alcalde de Campdevànol, Joan Manso, mentre que la clausura va anar a càrrec del president del Consell Comarcal del Ripollès i vicepresident del Consorci Ripollès Desenvolupament, Miquel Rovira.

La sessió va començar al Centre Cívic La Confiança de Campdevànol. Maria Soy, gerent del Pla de Dinamització del producte turístic Terra de Comtes i Abats, va fer la presentació de l’estat d’execució del projecte i dels seus nous equipaments, així com de totes les accions de difusió, promoció i publicitat que s’han fet fins ara i les que es continuaran desenvolupant. Seguidament, hi va haver una explicació sobre l’adequació del Camí Ral entre Campdevànol i Gombrèn, un dels quatre puntals del projecte Terra de Comtes i Abats, a càrrec de la tècnica de desenvolupament local de l’Ajuntament de Campdevànol.

A continuació, la jornada es va traslladar a Gombrèn, on un esmorzar-refrigeri a la Fonda Xesc va precedir les visites als nous equipaments del projecte: per una banda, al Museu del Comte Arnau, on es va projectar el nou audiovisual del museu. Visita que es va complementar amb l’explicació del projecte El Ripollès Convida! de l’empresa de guiatges CEA Alt Ter. Per finalitzar la jornada es va visitar el nou Centre d’Interpretació Montgrony Any 0, al mateix Santuari de Montgrony, un altre dels quatre puntals del projecte que ja és una realitat al Ripollès i que serà inaugurat oficialmentel proper divendres 30 de març.

Les Jornades de Turisme al Ripollès 2012 ja han passat l’equador i la setmana que ve es farà la penúltima sessió, que es dedicarà a donar a conèixer l’Associació de Turisme Actiu de la Vall de Ribes i les empreses i activitats que ofereix. Serà el dimarts 27 de març al nou edifici del Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès, a Ribes de Freser. La darrera jornada serà el dimarts 17 d’abril al Mas Moreta de Les Llosses i es dedicarà al sistema de categorització dels establiments de turisme rural.

Els interessats a assistir-hi es poden apuntar a totes dues sessions en conjunt o per separat fins a dos dies abans que tinguin lloc. Recordem que les jornades són gratuïtes. Consulteu el programa aquí.

Compartiu-ho amb: