Acte d’inauguració del Centre d’Interpretació Montgrony Any 0 a Gombrèn

27 de març de 2012

Divendres 30 de març, a les 11h del matí, tindrà lloc l'acte d'inauguració del Centre d’Interpretació Montgrony Any 0 al Santuari de Montgrony, Gombrèn.

L'acte comptarà amb l'assistència del Sr. Eudald Casadesús, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona; el Sr. Carles Jaume Fernández, subdelegat del Govern de l'Estat a Girona, el Sr. Eudald Picas, alcalde de Gombrèn; el Sr. Josep Maria Farrés, president del Consorci Ripollès Desenvolupament, així com representants del Consell Comarcal del Ripollès i dels ajuntaments de la comarca, entre d'altres.

Terra de Comtes i Abats, és un projecte impulsat entre Turespaña (Ministerio de Industria, Turismo y Comercio), la Direcció General de Turisme del Departament d’Empresa i Ocupació i el Consorci Ripollès Desenvolupament juntament amb els ajuntaments de Sant Joan de les Abadesses, de Ripoll, de Gombrèn i el de Campdevànol.

Montgrony Any 0 pretèn donar a coneixer una llegenda que molta gent desconeix que va tenir per escenari el Santuari de Montgrony. És la d’Otger Cataló, la gran llegenda patriòtica i nacional de Catalunya oblidada al llarg del temps i potser eclipsada per l’altre gran mite català, el Comte Arnau.

El Centre d’Interpretació Montgrony Any 0, emmarcat en un entorn privilegiat, i permetra encetar un viatge al passat gràcies a la més innovadora tecnologia audiovisual i interactiva.

Així doncs, a partir d’ara, el municipi de Gombrèn comptarà també amb un nou espai expositiu de visita cultural obligada, juntament amb el Castell de Mataplana i el renovat Museu del Comte Arnau.

Aquest nou producte turístic, emmarcat dins el Pla de Dinamització de Producte Turístic Terra de Comtes i Abats, pretén esdevenir un referent del turisme cultural a la comarca. Al març de l’any 2010 es va inaugurar, a Sant Joan de les Abadesses, el Centre d’interpretació del Mite del Comte Arnau, i, està previst que aquest any s’inauguri el Centre d’Interpretació de Ripoll, situat a la Capella de la Congregació.

Els dies 31 de març i 1 d’abril hi haurà portes obertes al Centre d’Interpretació perquè  tothom s’hi pugui apropar de manera gratuïta.

Durant la Setmana Santa, l’horari del centre serà d’11 a 14h i de 16 a 18h. El divendres, dissabte i diumenge es farà una visita guiada a les 12h del matí pel Santuari.

Compartiu-ho amb: