L’Associació de Turisme Actiu de la Vall de Ribes protagonista de la 4a jornada de turisme al Ripollès

29 de març de 2012

Donar a conèixer experiències i activitats que ofereixen les empreses de l’Associació Turisme Actiu de la Vall de Ribes va ser l’objectiu principal de la 4a sessió de les Jornades de Turisme al Ripollès organitzades pel Consorci Ripollès Desenvolupament, que va tenir lloc aquest dimarts passat a Ribes de Freser. Hi van assistir 32 persones, que van ser rebudes per Marc Prat, alcalde de Ribes i president del Consorci d’Espais d’Interès Natural, espai on es va fer la sessió.

En la sessió es va a donar a conèixer la Vall de Ribes i el seu potencial turístic, a càrrec Montse Benedé, gerent del Patronat de la Vall de Ribes amb la implicació del qual es va organitzar la sessió.

De les set empreses que formen part de l’Associació Turisme Actiu de la Vall de Ribesse’n varen presentar quatrePirineu actiu (ofereixen activitats durant tot l'any com barrancs, coves, esquí, snowboard, esquí, ascensions a cims, tir amb arc, escalada, tallers de natura i d'orientació); l’Hípica el Pas de Nevà (classes per nens i adults a diferents nivells i excursions i passeigs a l’aire lliure); Oxineu (serveis multidisciplinaris en guiatgesi diferents activitats de muntanya: trekking, vies ferrades, descens de barrancs, alpinisme, esquí alpí, esquí de muntanya, raquetes de neu i freeride); Els Bastions (travessa circular amb sortida i arribada a Ribes de Freser que recorre els pobles i cims més importants de la Vall de Ribes) i Sky Races (la propera edició de la qual serà els propers 2 i 3 de juny. Es tracta d’una prova molt exigent on els corredors han de fer el recorregut amb un màxim de 24h).

La jornada es va tancar amb dues visites, una al propi edifici del Consorci d’Espais d’Interès Natural, a càrrec del seu gerent, Esteve Pous, que va despertar molt d’interès per part dels assistents per tot el relacionat amb la biomassa. La segona al Castell de Sant Pere a Ribes de Freser, que és una de les visites guiades que ofereix l’empresa Ruris Amatores, que també forma part de l’Associació Turisme Actiu de la Vall de Ribes, a càrrec de Miquel Sitjar (guia turístic oficial de turisme de Catalunya)

La darrera jornada de turisme tindrà lloc el dimarts 17 d’abril al Mas Moreta de Les Llosses i portarà el títol Saps què són les espigues en turisme rural?. Es comptarà amb la presència de la cap de Servei de Qualitat de la Direcció General de Turisme, Mercè Escrichs, que parlarà del sistema de categorització i de la regulació dels establiments de turisme rural. També es donaran a conèixer casos pràctics de turisme rural amb espigues al Ripollès.

Els interessats a assistir-hi es poden apuntar a la sessió de manera gratuïta fins a dos dies abans que tingui lloc. Es pot consultar el programa aquí.

Compartiu-ho amb: