20 voluntaris en els primers quatre mesos del projecte ‘Tots movem el Ripollès’

30 de març de 2012

El 29 de novembre de 2011 es va iniciar el projecte Tots Movem el Ripollès amb l’objectiu de crear una xarxa de voluntariat comarcal per satisfer una demanda d’entitats i serveis de caire social.  Segons informa el Consorci de Benestar Social del Ripollès, en quatre mesos, s’han captat un total de 20 voluntaris/àries, 15 dels quals ja estan en actiu i realitzant un voluntariat de 2 a 3 hores a la setmana, depenent de les tasques a realitzar.

El principal objectiu d’aquest voluntariat és donar suport a persones en situació de dependència i/o vulnerabilitat, acompanyaments, etc. tenint en compte que el voluntariat en cap cas substitueix el treball dels/les professionals, sinó que es tracta d’una millora social i de qualitat per a la ciutadania

Tot i que el projecte encara una trajectòria curta, el Consorci de Benestar Social del Ripollès fa un balanç  positiu dels resultats obtinguts. Aquesta quinzena de voluntaris en actiu està distribuït entre les diferents entitats i serveis que participen en el projecte: la Fundació Map, la Creu Roja de Ripoll, el Consorci de Benestar Social del Ripollès, l’Oncolliga i l’ACPAM. Les seves tasques principals són l’acompanyament, el foment dels hàbits d’estudi, la participació en el centre de distribució d’aliments, el suport a persones nouvingudes, entre d’altres.

 

Foto de grup de les entitats que van presentar el projecte el 29 de novembre de 2011

 

Tots Movem el Ripollès disposa de diferents plataformes per fer captació, seguiment i informació de cara al voluntariat, per tal que aquest se senti acompanyat i recolzat en tot moment. Per una banda, hi ha espais virtuals a les xarxes socials, com Facebook i Twitter, i un apartat de voluntariat dins del web del Consorci de Benestar Social del Ripollès (www.cbsripolles.cat). Per altra banda, també existeixen espais físics per captar voluntariat a la vila de Ripoll: un al Casal Cívic la Devesa del Pla de Ripoll, en forma de suro on s’hi pengen les diferents crides del projecte i un altre que s’ubica al Punt Òmnia Eudald Graells de Ripoll, on es realitza la formació general per les persones voluntàries que entren a formar part del projecte. I finalment, un Punt d’Informació al Consorci de Benestar del Ripollès (C/Progrés, 22, planta baixa. 972 70 32 11 o voluntariat@ripolles.cat) que està obert a totes les consultes relacionades amb el projecte.

Compartiu-ho amb: