El Ripollès comparteix les bones pràctiques en agroalimentari, Leader i inserció laboral

30 de març de 2012

El Consorci Ripollès Desenvolupament va rebre ahir la visita d’una delegació del Consell Comarcal de la Cerdanya interessada a conèixer la feina que s’ha fet per crear la marca de garantia Producte del Ripollès, els productes que inclou i la constitució de les associacions agroalimentàries vinculades a la creació de les marques d’etiquetatge facultatiu (Vedella de Ramaders del Ripollès a través de l’Associació de Ramaders del Ripollès, Oví i Cabrum a través de l’Associació de Pastors del Ripollès, etc).

Per part de la Cerdanya hi havia el conseller comarcal de Promoció Econòmia i la tècnica de l’àrea, Joan Bragulat i Roser Aduà respectivament, així com el gerent del Consell, Toni Rabassa. Per part del Consorci, hi havia el gerent, Albert Puigvert, la tècnica del Sector Agroalimentari, Rosa Maria Auquer, així com la tècnica del Punt d’InfoEnegia del Ripollès de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, Carina Creixans, que també va compartir l’experiència del Punt i altres projectes de cooperació (tots a la foto).

Aquesta transferència de coneixement i de bones pràctiques no ha estat l’única en les darreres setmanes. La setmana passada, el gerent de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, Albert Puigvert, va presentar l’eina de càlcul de petjada de carboni desenvolupada en el marc del projecte de cooperació Eureners i l’eina Naia per realitzar auditories de sostenibilitat en explotacions ramaderes, en una jornada de formació sobre el càlcul de la petjada de carboni a l’empresa que es va fer a Falset. A la jornada hi van assistir tècnics dels divuit grups d’acció local del projecte de cooperació Gestió Sostenible Rural.

D’altra banda, els dies 12 i 13 de març i en el marc del projecte de cooperació Eureners3, el Punt d’InfoEnergia del Ripollès es va donar a conèixer en una jornada sobre estalvi i eficiència energètica en entitats locals que va tenir lloc a Alcañiz.

Finalment, durant aquest mes de març, Ripollès Desenvolupament també ha estat exemple de bones pràctiques pel que fa al Servi d’orientació i inserció laboral, que s’ha donat a conèixer a tècnics de les Terres de l’Ebre i que el proper 19 d'abril ho farà al Consorci de Formació i d’Iniciatives Cercs-Berguedà.

Compartiu-ho amb: