Es lliuren els premis de la XXI edició del concurs literari infantil i juvenil Joan Triadú

24 d'abril de 2012

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, s’han lliurat a la seu del Consell Comarcal del Ripollès els premis de la XXI edició del concurs literari infantil i juvenil Joan Triadú, amb el que es pretenestimular la creació literària entre els més joves, així com difondre la figura i memòria de l’escriptor i pedagog ribetà Sr. Joan Triadú i Font.

Amb una sala de plens plena de gom a gom l’acte ha estat tot un èxit de participació en una edició en la que han près part un total de 144 treballs repartits en quatre categories, establertes en funció dels cursos escolars dels alumnes i amb una preselecció realitzada per 14 dels 18 centreseducatius de la comarca.

alt

Fotografia de grup, guanyadors i guanyadores del Certamen
El jurat, format per Toni Pujals, Cristina Casas, Joan Ferrer i Daniel Palomeras, ha escollit els trespremis de prosa i poesia per cadascuna de les quatre categories. Ha sigut una tasca laboriosa i difícil, que agraïm profundament el seu esforç any rera any.

Entre els alumnes de 3r i 4t de primària s’ha guardonat en prosa a Joana Grífols (Tomàs Raguer de Ripoll), Nadia Pérez (Vedruna de Ripoll) i Ugo Pérez (Pi i Morer de Planoles); i en poesia a Cristina Marín (Joan Maragall de Ripoll), Gerard Anguita (Joan Maragall de Ripoll) i Daniel Cutrina (Salesiana de Ripoll).

A la categoria B ( i primària) en prosa han resultat guanyadors Ingrid Subirana (Doctor Robert de Camprodon), Lluís Aspar (Doctor Robert de Camprodon), amb un empat al tercer premi: Pía Paredes (Doctor Robert de Camprodon) i Clàudia Mascarella (Salesiana de Ripoll); mentre en poesia s’ha premiat a Arnau Montalban (Vedruna de Ripoll), Sergi Benazet (Vedruna de Ripoll) i Jordi Junyent (Salesiana de Ripoll).

Entre els alumnes de 1r i 2n d’ESO els premiats en prosa han estat Cesc Maideu (Vedruna de Ripoll), Arnau Ortiz (Institut-Escola de Sant Joan) i Clàudia Puig (Vila Riera de Camprodon) mentreque en poesia han recaigut en Clàudia Navio (Vedruna de Ripoll), Neus Vila (Vedruna de Ripoll) i Natàlia Martínez (Germans Vila Riera de Camprodon).

Finalment, en la categoria D (3r i 4t d’ESO) els premis de prosa han estat per Marc Gómez (Institut-Escola de Sant Joan), Natàlia Cuenca (Abat Oliba de Ripoll) i Houssam Mrabet Haje (Institut-Escola de Sant Joan); i en poesia per Alba Bossoms (Vedruna de Ripoll), Laia Cutrina (Vedruna de Ripoll) i Mar Planella (Germans Vila Riera de Camprodon). Per altra banda, s’hareconegut les obres de cinc alumnes del Centre d’Educació Especial Ramon Suriñach de Ripoll: Moisés Moreno, Sílvia Tuneu, Anna Capdevila, Domènec Palomera i Adrià Moreno.
alt

La sala plena en una jornada tant especial com la Diada de Sant Jordi

Els centres que han participat enguany són als Premis Joan Triadú han estat l’Escola Doctor Robert i Secció d’Institut Germans Vila-Riera de Camprodon, Institut Escola Sant Joan de les Abadesses, Escola de Vallfogona de Ripollès, Escola Joan Maragall, Escola Salesiana Santa Maria, EscolaVedruna de Ripoll, Escola Tomàs Raguer i Institut Abat Oliba de Ripoll, Escola Pirineu de Campdevànol, Escola Mare de Déu de Núria i Secció d’Institut Joan Triadú de Ribes de Freser, Escola Núria Pi i Morer de Planoles i Centre d’Educació Especial Ramon Suriñach de Ripoll.

Aquest any la veu de la rapsoda Roser Capdevila, ens ha emocionat en la lectura dels 1rsclassificats per a cada categoria i modalitat (prosa i poesia).

Treballs guanyadors:

Prosa Categoria A: 1r premi, 2n premi, 3r premi

Poesia Categoria A: 1r premi, 2n premi, 3r premi

Prosa Categoria B: 1r premi, 2n premi, 3r premi, 3r premi

Poesia Categoria B: 1r premi, 2n premi, 3r premi

Prosa Categoria C: 1r premi, 2n premi, 3r premi

Poesia Categoria C: 1r premi, 2n premi, 3r premi

Prosa Categoria D: 1r premi, 2n premi, 3r premi

Poesia Categoria D: 1r premi, 2n premi, 3r premi

Premis Especials (CEE Ramon Suriñach): Treball 1, treball 2, treball 3, treball 4, treball 5

Compartiu-ho amb: