Torna el servei “Anem de festa amb bus” 2012

30 d'abril de 2012

La festa major de Ripoll, al voltant de l’11 de maig, obre el període de festes majors de la comarca del Ripollès i enceta també la temporada del Bus de la Festa del Consell Comarcal del Ripollès, que porta els joves a les festes de la comarca amb el doble objectiu de promocionar-les i evitar els riscos que comporta la conducció.

Els horaris del Bus de les Festes 2012 es poden trobar virtualment a la pàgina web del Consell Comarcal del Ripollès i del Servei de Joventut del Ripollès i físicament en Ajuntaments, centres cívics, el mateix Consell Comarcal i en altres equipaments on es reparteix habitualment.

Aquest any el servei portarà gratuïtament els joves a dotze municipis de la comarca, a les festes majors de Ripoll (el 11 i 12 de maig), Camprodon (22 de juny), Queralbs (28 de juliol), Pardines (4 d’agost), Campelles (11 d’agost), Ribes de Freser (18 d’agost), Planoles (25 d’agost), Vallfogona de Ripollès (25 d’agost), Sant Pau de Segúries (31 d’agost), Gombrèn (1 de setembre), Sant Joan de les Abadesses (8 de setembre) i Campdevànol (15 de setembre). També es suma a la iniciativa L’Enkomarca’t 2012 , a Vallfogona de Ripollès, el 6 d’octubre.
Pel que fa al carnet, és obligatori presentar-lo per accedir al Bus. Des del 2010 els carnets tenen vigència indefinida i actualment hi ha 518 usuaris registrats. Aquells que encara no el tinguin se’l poden fer de manera gratuïta al Servei de Joventut del Consell Comarcal del Ripollès, on també se’ls lliurarà una normativa d’ús del servei, que com cada any comptarà amb personal de seguretat per vetllar el seu bon funcionament. Tal i com es va establir l’any passat, l’edat mínima per utilitzar-lo és els 16 anys o bé complir-los al llarg de l’any vigent, en aquest cas, del 2012.

Prevenció de conductes de risc

Enguany, es continuarà oferint l’estand sobre prevenció i reducció de riscos en el consum d’alcohol i drogues adreçat a joves, mitjançant el serveis de Som.nit de Creu Roja o Energy Control, amb la col.laboració dels Ajuntaments i el Consell Comarcal. El servei s’oferirà com l’any passat a les Festes Majors de Ripoll, Ribes de Freser, Camprodon, Sant Joan de les Abadesses i Campdevànol, i s’estendrà a les festes majors de Queralbs, Pardines i Planoles, amb la presència dels tècnics especialistes i dels tècnics de joventut del Consell Comarcal i dels Ajuntaments de Ripoll i Sant Joan de les Abadeses que s’han format prèviament per poder donar la informació adequada. L’estand repartirà flyers informatius, assessorarà en temes relacionats amb la prevenció de riscos en el consum de droga, dinamitzarà un espai en el que els joves podran comprovar els seus coneixements en temes relacionats amb alimentació drogues o sexualitat. Igualment es farà entrega d’ampolles d’aigua als participants en les activitats proposades. Enguany Aigua de Ribes col•labora de nou en promoure hàbits saludables amb l’obsequi d’ampolles d’aigua.

Compartiu-ho amb: