Presentació dels resultats sobre el consum d’alcohol entre els joves del Ripollès

4 de maig de 2012

Aquest dilluns s'ha presentat a la seu del Consell Comarcal l’informe elaborat pel servei de joventut del Consell a partir dels resultats de l’enquesta alcohol i joves feta entre els alumnes d’ensenyament secundari obligatori del Ripollès l'any 2011.

Han estat un total de 680 joves pertanyents al centres Joan Triadú de Ribes de Freser, Germans Vila Riera de Camprodon, Institut Escola de Sant Joan de les Abadesses, Institut Abat Oliba i Escola Vedruna de Ripoll, amb edats compreses entre 12 i 17 anys.

A l'acte, en el qual han près part el president del Consell Comarcal i la Consellera Comarcal de Joventut i Ensenyament, ha servit a banda de per conèixer les dades referents al Ripollès,  per  escoltar també la ponència que ha fet el Dr. Joan Colom, Subdirector de la Direcció General de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya, sota el títol “El consum d’alcohol a Catalunya: tendències i propostes”.

Cal destacar que les dades del jovent del Ripollès estan en la linea del jovent de la resta de Catalunya, Espanya inclús d'Europa. Com s'ha explicat a la presentació sovint es vanalitzen els riscos del consum d'alcohol i drogues, és per això què cal donar un toc d'alerta perquè els joves, com a consumidors potencials d'aquestes substàncies, coneguin prefectament els riscos i les conseqüències tant a curt com a llarg termini.

Si voleu conèixer en detall els resultats d'aquesta enquesta cliqueu aquí.

Compartiu-ho amb: