Vols acollir un infant?

10 de maig de 2012

La família, per un infant, un paper fonamental en el seu desenvolupament ja que li permet establir relacions de confiança i seguretat. Hi ha famílies que, per diferents circumstàncies, no poden fer-se càrrec dels seus fills adequadament i aquests han de ser separats de la seva família d’origen.

L’acolliment familiar és una mesura de protecció temporal. Una família acull un nen o nena a  la seva llar mentre la seva família biològica no se’n pot fer càrrecL’acolliment permet a l’infant gaudir d’un entorn estimulant, tenir uns models positius pel seu creixement personal i establir uns lligams afectius  i saludables. Ser família acollidora dóna l’oportunitat de tenir cura d’un infant, educar-lo, estimar-lo i ajudar-lo a créixer.

 

El Servei d’Integració Familiar té l’objectiu de trobar famílies que reuneixin les motivacions, actituds i habilitats suficients per atendre les necessitats  d’aquests infants.

 

Per ser família acollidora cal:

 • Partir d’una base solidària i altruista
 • Gaudir d’estabilitat emocional
 • Comptar amb capacitats educatives i afectives
 • Respectar els orígens de l’infant
 • Acceptar i tenir disponibilitat per l’acompanyament del nen o nena amb la seva família biològica
 • Compartir la decisió d’acollir amb tots els membres de la família
 • Col·laborar amb l’equip d’intervenció i amb l’Administració.

Les vivències prèvies de l’acolliment poden generar certes conductes en el nen o nena que poden influir en la capacitat d’aprenentatge, adquisició d’hàbits, actituds i relació amb el nou entorn. Durant l’acolliment es poden viure situacions difícils i per aquest motiu les famílies reben una formació específica i un suport professional per part de l’Administració.

Per a tenir més informació, ompliu aquestes dades i envieu-les a: familia@ripolles.cat  Ens posarem en contacte amb vosaltres per concertar una entrevista.

 • Nom i cognoms
 • Telèfon de contacte
 • Adreça
 • Població
 • Comentari
Compartiu-ho amb: