Taller de costura per a dones desocupades de la Vall de Camprodon

15 de juny de 2012

Les persones que es troben en situació d’atur de llarga durada tenen necessitat d’ocupabilitat. Amb la voluntat de fomentar l’autonomia  laboral i econòmica d’aquestes persones neix el projecte “Taller de costura”. Aquest projecte consisteix en fer arranjaments de roba de manera que les pròpies participants generin noves oportunitats de treball. Compaginen dues línies de treball. La més pràctica consisteix en cosir vores de pantalos, arreglar cremalleres, entrar vestits, camises i pantalons… La vessant més creativa s’expressa a través del patchwork. 

El taller s’adreça a dones d’edats compreses entre els 30 i 50 anys que viuen als municipis de la Vall de Camprodon.

Les sessions es van iniciar el 10 de maig i les trobades s’efectuen dos cops per setmana al local de Càrites de Camprodon. Cal destacar que aquesta iniciativa neix de la col·laboració entre entitats com Càrites i Creu Roja, institucions com l’Ajuntament de Camprodon i el Consorci de Benestar Social del Ripollès i del suport i aportació de persones voluntàries

Durant les sessions, també es treballen els hàbits laborals i es practica un nou ofici, en el cas d’aquelles dones que no havien cosit mai o bé se’n millora i amplia l’aprenentatge, en el cas d’aquelles dones que havien estat modistes.  

A part del vessant més pràctic a nivell laboral, el projecte també treballa altres valors com ara:

La implicació per part de les voluntàries i participants a l’hora d’arrelar el taller al municipi.

La motivació, ja que acostuma a ser un valor a fomentar amb les persones que han estat sense treballar durant temps.

La responsabilitat de totes les membres que participen al projecte en les tasques que realitzen.

La cohesió de grup entre les participants per tal que es facin seu el projecte i el puguin acabar autogestionant.

El compromís amb el taller de costura.

 El taller s’acabarà al mes de juny però, degut al seu èxit, es valora la possibilitat de reprendre les sessions a partir del setembre. Per tant, si us interessa participar-hi, poseu-vos en contacte amb els Serveis Socials de Camprodon (edifici de l’Ajuntament, tel. 972 740 005).

Compartiu-ho amb: