Els joves de la UEC coneixen en primera persona empreses del Ripollès

9 de juliol de 2012

Amb l’arribada de l’estiu s’acaba el curs escolar i, per tant, finalitza la UEC (Unitat d’Escolarització Compartida). Per primera vegada, el Consorci de Benestar Social del Ripollès s’ha fet càrrec de la gestió de la UEC que fins, el curs anterior, havia estat gestionada per l’Ajuntament de Ripoll.

La UEC permet que joves de 14 a 16 anys puguin seguir escolaritzats malgrat les seves dificultats d’adaptació al medi escolar. Els joves del grup es caracteritzen per tenir habilitats manipulatives i per la voluntat de dedicar-se a professions tècniques i tenir un ofici en un futur poc llunyà. Per aquest motiu, i pensant sempre en l’alternativa que s’adeqüi més a les seves necessitats i possibilitats, una de les activitats principals d’aquest curs ha estat la realització de visites a diverses empreses de la comarca per tal d’apropar-los a aquesta realitat. A través d’aquestes sortides formatives els joves veuen i viuen com es treballa i què es fa a cada sector. Amb el mostreig d’oficis que coneixen, entren en contacte amb diferents realitats i poden anar perfilant quina és la professió que més els motiva.

Gràcies a la col·laboració d’alguns empresaris i ens públics del Ripollès  aquests joves han pogut conèixer professions com ara electricitat, fusteria, bombers, brigada municipal, serveis a les persones, ramaderia, etc.

Compartiu-ho amb: