El Consell acull una jornada sobre la ramaderia com a opció de futur per als joves

22 d'octubre de 2012

El divendres 19 d’octubre a la tarda, el Consell Comarcal del Ripollès va acollir una jornada per parlar sobre la ramaderia com una opció de futur per als joves, sota les etiquetes de Joves, emprenedoria i ramaderia

Una jornada, organitzada conjuntament des del Servei de Joventut de l’ens comarcal i des de l’Àrea d’Agrolimentari del Consorci Ripollès Desenvolupament, que va comptar amb una vintena de participants i que segueix el fil del programa ODISSEU, de la Fundació del Món Rural i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), de retorn i inserció laboral de joves al medi rural.

Miquel Rovira, president del Consell Comarcal, va donar la benvinguda a la jornada, que va seguir amb les explicacions de Ramon Bach, veterinari i secretari tècnic de l’Associació Nacional de Criadors d'Oví de Raça Ripollesa (ANCRI). Bach va destacar la importància de la formació i l’intercanvi de coneixements i experiències en l’àmbit de la ramaderia i va parlar del curs teòric i pràctic de gestió i maneig per al sector oví que es desenvolupa a Montesquiu, una oportunitat formativa que tenen tant els pastors novells com les persones inetressades a millorar la gestió i el rendiment de la seva explotació.

A continuació Jordi Serra, tècnic del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, va explicar les ajudes que ofereix el Departament per a joves emprenedors i primeres instal·lacions i per a persones que tenen una explotació ramadera.

Tot seguit es va poder escoltar l’experiència en el món de la ramaderia de dos joves emprenedors, Miquel Casas i Dolors Soy (fotografies), que van parlar dels seus inicis en el sector i de les dificultats amb què s’han trobat, com la manca de terrenys disponibles, ja sigui perquè estan a mans del mercat immobiliari, ja sigui perquè estan emprats per altres sectors ramaders econòmicament més viables.

Finalment, la jornada va comptar amb la intervenció de l’arquitecte Jordi Bunyesc, que va exposar la revalorització de la llana d’ovella com a aïllant tèrmic, mostrant exemples reals sobre la seva aplicabilitat.

Una jornada, que tanca el mes de fires ramaderes a la comarca del Ripollès, inclosa en el programa de la Fira de Santa Teresa i Fira Catalana de l’Ovella de Ripoll.

Compartiu-ho amb: