200 persones caminen per a un envelliment actiu al Ripollès

5 de novembre de 2012

Bona valoració de la primera edició de la marxa Caminem per l’Envelliment Actiu al Ripollès, que va tenir lloc aquest diumenge passat a les poblacions de Camprodon (foto esquerra), Ripoll (foto sota) i Sant Joan de les Abadesses. A Ripoll i Camprodon es va registrar una alta participació, mentre que a Sant Joan va ser menor. En total, les marxes simultànies van agrupar un total de 200 persones participants, la majoria de les quals dones.

Per franja d’edats, el grup més nombrós tenia entre 71 i 80 anys, mentre que també hi va haver una bona participació per part dels menors de 40 anys, xifra que destaca el caràcter familiar de l’activitat.

Tot i que la pluja va fer acte de presència, es van poder completar els tres recorreguts, que van finalitzar amb un bon refrigeri. Durant la caminada, els i les participants van tirar fotografies amb les quals es farà una exposició online al bloc http://caminemperlenvellimentactiu.wordpress.com, consultable a partir del 30 de novembre.

L’activitat, que s’espera consolidar en properes edicions, ha estat organitzada pel Club Excursionista de Ripoll, la Unió Esportiva de Sant Joan de les Abadesses, la Residència geriàtrica L’Hospital de Camprodon i Creu Roja de la Vall de Camprodon amb la col·laboració del Consorci de Benestar Social del Ripollès i la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat. Cal destacar la participació de nombroses entitats. A Ripoll: Protecció Civil, el Casal de la Gent Gran, el Club Casal d’Avis, la Residència Llar Sant Eudald, la Fundació Guifré i l’Ajuntament. A Camprodon, el Casal de la Gent Gran del municipi i, a Sant Joan, l’Associació de Jubilats i Pensionistes, Protecció Civil, la Fundació Emma i la Ferreteria Fermac.

Aquesta és una més de les activitats organitzades des del Consorci de Benestar Social del Ripollès per homenatjar la gent gran de la comarca en el marc de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional 2012. Entre d’altres, també s’ha posat en marxa el bloc http://envellimentactiuripolles.wordpress.com/ i s’ha organitzat un concurs de fotografia amb el nom de Premis Ensems 2013.

 

Més informació i fotografies:

www.cbsripolles.cat

http://noticiescamprodon.blogspot.com.es/2012/11/unes-60-persones-caminen-pel.html

https://picasaweb.google.com/117974881585507313152/EnvellimentActiu12#

Compartiu-ho amb: