El Centre d’Estudis Comarcals recupera les cabanes del Clot de la Fou del pla d’Anyella

7 de novembre de 2012

El Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès va presentar ahir el resultat de les obres de rehabilitació de les Cabanes del Clot de la Fou, situades al pla d'Anyella. Una cabana doble, utilitzada pels pastors que duien els ramats a pasturar, que existeix des de l'any 1868. L'obra, que ha costat uns 3.000 euros, s'ha finançat a través d'una línia de micromecenatge que encara resta oberta. Hi han col·laborat entitats com els ajuntaments de Ripoll i Toses, el Museu Etnogràfic de Ripoll i el Consell Comarcal del Ripollès.

Les obres de consolidació i conservació d'aquesta construcció històrica han consistit a consolidar els murs exteriors, reparar l'esvoranc detectat en la zona antiga de la xemeneia i la llar de foc i altres treballs de restauració. Han anat a càrrec de l'empresa La feixa pedra seca i van començar el mes d'octubre passat.

L'actuació forma part de l'activitat "Camí ramader del Lluçanès 2012", en el marc de la qual un ramat d'ovelles va tornar a fer tot l'antic camí ramader del Lluçanès al Ripollès el mes de juny passat. Un acte de reafirmació del valor de la ramaderia transhumant tradicional i dels camins tradicionals, un patrimoni que segons el Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès cal conservar i reivindicar.

L'operació de micromecenatge per finaçar l'obra de les Cabanes de la Fou ja porta 400 euros recollits i encara resta oberta. Es poden fer aportacions al compte del Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès 2100-8124-76-2300068290.

 

Més informació:

Nota de premsa del Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès

http://camiramaderllucanes2012.blogspot.com.es/

Compartiu-ho amb: