Els centres de distribució d’aliments del Ripollès atenen 634 persones des de gener de 2012

15 de novembre de 2012

Segons informa el Consorci de Benestar Social del Ripollès, els cinc Centres de Distribució d'Aliments del Ripollès necessiten reomplir-se constantment a causa de les greus situacions socioeconòmiqes que viuen algunes famílies del Ripollès. Des del gener del 2012, s'han lliurat aliments bàsics a 225 famílies, que representen 634 persones.

Les situacions familiars amb greus dificultats socioeconòmiques augmenten dia a dia. El nombre de famílies i/o persones que fan demanda d’aliments a serveis socials augmenta cada mes. Per això, serveis socials conjuntament amb entitats d’iniciativa social han posat en marxa els centres de distribució d’aliments als diferents municipis de la comarca. Actualment, al Ripollès existeixen cinc Centres de Distribució d’Aliments que abasteixen tota la població de la comarca. Estan ubicats als municipis de Campdevànol, Camprodon, Sant Joan de les Abadesses, Ribes de Freser i Ripoll.

En aquests centres s’hi distribueixen aliments bàsics (llet, pasta, caldo, cereals…) a les famílies, periòdicament o esporàdicament d’acord amb les necessitats de la família i/o persona. Les situacions familiars són valorades per serveis socials i es determina qui necessita rebre l’ajut i la periodicitat dels lliuraments.

És fonamental la participació d’entitats com  Càrites, Creu Roja, Poble de Déu…que són qui gestionen els aliments i preparen lots equilibrats d’acord amb el nombre de membres de cada família.

Des de gener del 2012, a la comarca del Ripollès s’han lliurat aliments a 225 famílies que representen 634 persones:

 

Sant Joan: Número persones 50 / Número famílies 16

Campdevànol: Número persones 47 / Número famílies 13

Vall de Ribes: Número persones 37 / Número famílies 14

Vall de Camprodon: Número persones 54 / Número famílies 23

Ripoll: Número persones 446 / Número famílies 159

 

Degut a la gran demanda de persones i/o famílies amb necessitat d’aliments, els Centres de Distribució constantment necessiten fer recaptes per tal d’assegurar-se el producte bàsic. A més dels aliments provinents de Creu Roja i Banc d’Aliments, cada municipi fa els seus propis recaptes. També es reben aportacions de particulars i d’alguns establiments comercials. Totes aquelles persones i/o entitats que vulguin col·laborar-hi, poden aportar aliments o diners a les parròquies, entitats col·laboradores o posar-se en contacte amb serveis socials de cada ajuntament.

 

Informació del Consorci de Benestar Social del Ripollès

Compartiu-ho amb: