El Consell Comarcal transfereix el Servei d’Assistència Tècnica als municipis a la Diputació de Girona

21 de novembre de 2012

La supressió del servei d’assistència jurídica administrativa i econòmica financera del Consell Comarcal del Ripollès i la transferència del servei i el personal a la Xarxa Local de Municipis (XALOC) de la Diputació de Girona va ser el principal punt de l’ordre del dia que es va aprovar en el ple d’ahir al vespre.

El conegut com a SAT (que també inclou serveis d'assistència tècnica d'obres i serveis que que es continuarà prestant des del Consell) actualment presta el servei d’asessorament jurídic, econòmic i comptable i assistència de Secretaria-Intervenció a dotze municipis petits de Ripollès, que s’ampliaran a catorze (és a dir tots els municipis petits de la comarca). El president del Consell, Miquel Rovira, va dir que “ens hagués agradat molt continuar amb al SAT, però la disminució de les aportacions per part de Diputació i Generalitat i l’augment inevitable del cost pels ajuntaments ho han impedit”. Rovira va explicar que s’ha treballat molt perquè es doni el mateix servei de qualitat, es mantingui el personal i, fins i tot, el lloc de treball, que serà un espai del mateix Consell Comarcal del Ripollès com fins ara. L’única cosa que canviarà és que el servei es coordinarà des de la Diputació.

El cap del PSC a l’oposició, Enric Pérez, va dir que “avui és un dia trist i de dol pel Consell Comarcal del Ripollès. Avui lamentem que una vegada més el peix gran es menja al petit. El SAT donava un valor afegit i un sentit especial en aquesta casa”. Carme Freixa, d’ERC, va demanar que “el Consell vetlli pel compliment del servei i el manteniment del personal i que no se’n desentengui”. Miquel Rovira va reconèixer que “que és el servei estrella del Consell, però hem d’estar contents perquè es garantirà la qualitat i el mateix personal a un cost assequible pels nostres ajuntaments”.

Consell Comarcal i XALOC han de firmar un conveni per formalitzar la transferència que afectarà a un màxim de 7 persones. La previsió és que a finals d’any es transfereixi una part del personal i, en el decurs de l’any que ve, la resta.

 

Nou conseller comarcal i canvi del cartipàs

En el ple d’ahir al vespre, Joan Manso i Bosoms va prender possessió del càrrec de nou conseller en subsitució de Montserrat Portabella. Manso serà el conseller delegat de la Subàrea de Serveis Socials. El cartipàs del Consell també ha incorporat Aleix Busquets com a conseller comarcal de Joventut i Jeroni Marín a la Vicepresidència 2a i a la conselleria de Cultura (que ja tenia) i Ensenyament, després dels canvis produïts arran de les renúncies de Portabella i Raimon Traver.

 

Majoria de cognoms catalans en els ajuts de menjador escolar

Enric Pérez, del PSC, va demanar al final del ple que es llegís en veu alta el primer cognom dels alumnes als quals s’ha concedit beques de menjador escolar. Segons Pérez, “un exercici per fer callar rumors que corren pel carrer i que diuen que aquests ajuts van a parar sempre a les mateixes mans”. La majoria de cognoms que es van llegir eren catalans.

Compartiu-ho amb: