El Ripollès i la Vall del Ges Orís i Bisaura, exemple de gestió energètica i forestal

21 de novembre de 2012

El mes de setembre passat es va aprovar el projecte Energia i Forest, coordinat per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i amb la participació 5 dels 12 grups d’acció local restants de Catalunya. En el marc d'aquest projecte, la setmana passada es va realitzar un curs de producció de biomassa i aquesta setmana se'n fa un sobre desbrossadora, motoserra i tala d'arbres petits.

El projecte Energia i Forest com a objectiu catalitzar i impulsar la sostenibilitat del model de desenvolupament dels territoris rurals catalans, basant-se en una estratègia de foment de l’estalvi i eficiència energètica i en la promoció de les energies renovables basades en fonts endògenes, especialment la biomassa.

En el projecte s’ha transferit el model energètic i forestal del territori de la Vall del Ges, Orís i Bisaura a la resta de territoris cooperants. Entre les activitats desenvolupades destaquen:

. Transferència de la metodologia de gestió energètica del Ripollès Ges Bisaura als territoris cooperants

· Actualització del Pla Estratègic de la Biomassa del Ripollès

· Transferència del Pla Estratègic de la Biomassa a altres territoris

· Edició de materials divulgatius

· Cursos formatius en desbrossadora, motoserra i tala d’arbres petits al centre de formació forestal de Montesquiu, que s’estan fent aquesta setmana (del 19 al 24 de novembre)

· Preparació i realització del Primer Curs de Producció de Biomassa del centre de formació forestal de Montesquiu, que es va fer entre Montesquiu, Planoles i Ribes de Freser el 15 i 16 de novembre passats

El projecte es tancarà en una jornada tècnica el proper dia 29 de novembre.

Energia i Forest és un dels 5 projectes de Cooperació entre Grups Leader de Catalunya aprovats a l’anualitat 2012 i finançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Compartiu-ho amb: