Una xerrada del físic Antonio Turiel clourà el projecte “Energia i Forest” a Ripoll

26 de novembre de 2012

Aquest proper dijous 29 de novembre l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura clourà el projecte anomenat Energia i Forest amb la xerrada Un nou model energètic és possible?, a càrrec del físic, matemàtic i investigador titular de l’Institut de Ciències del Mar del CSIC, Antonio Turiel. Serà a les 7 de la tarda a la biblioteca Lambert Mata de Ripoll.

L'acte públic comptarà amb la benvinguda de la vicepresidenta de l’Associació Leader, Rosa Vestit, i una presentació a càrrec de la subdirectora general de Planificació Rural del DAAM, Laura Dalmau i del director del Consell Assessor per al Desenvoupament Sostenible de Catalunya, Arnau Queralt.

El projecte Energia i Forest va arrencar el mes de setembre passat sota la coordinació de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i amb la participació 5 dels 12 grups d’acció local restants de Catalunya. L’objectiu ha estat catalitzar i impulsar la sostenibilitat del model de desenvolupament dels territoris rurals catalans, basant-se en una estratègia de foment de l’estalvi i eficiència energètica i en la promoció de les energies renovables basades en fonts endògenes, especialment la biomassa.

En el marc del projecte s’ha transferit la metodologia de gestió energètica i forestal del Ripollès, la Vall del Ges, Orís i Bisaura a la resta de territoris cooperants, s’han editat materials divulgatius i s’han fet cursos formatius en desbrossadora, motossera i tala d’arbres petits i en producció de biomassa.

Energia i Forest és un dels 5 projectes de Cooperació entre Grups Leader de Catalunya aprovats a l’anualitat 2012 i finançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

 

Compartiu-ho amb: