Alumnes del Màster en Planificació Territorial de la UB visiten el Ripollès per conèixer la gestió local i comarcal

30 de novembre de 2012

Una vintena d'alumnes de l'assignatura de Gestió Local del Màster en Planificació Territorial i Gestió Ambiental de la Universitat de Barcelona han visitat aquest matí el Consell Comarcal del Ripollès per conèixer la gestió de l'ens. Un dels professors del Màster és Josep Coma, alcalde de Molló i conseller comarcal de Turisme. Coma i els altres professors els han planificat una jornada pel Ripollès per conèixer la gestió local, comarcal i transfronterera en una àrea de muntanya.

El grup ha començat la jornada visitant la Farga de Bebié per parlar de les possibilitats del patrimoni industrial en desús. Seguidament ha visitat el Consell Comarcal del Ripollès per conèixer els serveis que presta de la del president, Miquel Rovira, i del gerent, Raül Morales.

Al llarg del matí, els alumnes de la UB també han conegut el paper que juguen el Consorci Ripollès Desenvolupament, el Consorci d'Espais d'Interès Natural del Ripollès i el Grup d'Acció Local Ripollès Ges Bisaura en la gestió local i la prestació de serveis.

La jornada continua havent dinat a l'Ajuntamet de Setcases, amb la presentació de les funcions que desenvolupa una mancomunitat com és la de la Vall de Camprodon. La presidenta Esther Nogué i la tècnica Teresa Monje s'encarreguen de les explicacions. El tancament de la jornada es fa amb una intervenció d'Aurélia Greiveldinger, directora tècnica de Pays d'Art et d'Histoire Transfrontalier Les Vallées Catalanes du Tech et du Ter. D'aquesta manera es pot donar la visió d'una Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) que presta serveis en base a les estratègies interestatals en el marc de la Unió Europea.

Compartiu-ho amb: