El Servei de Joventut treballa la prevenció en el consum d’alcohol amb els instituts del Ripollès

4 de desembre de 2012

Un curs més, el Servei de Joventut del Ripollès ha posat en marxa la col·laboració amb els centres d’educació secundària de la comarca a través dels PIDCES o Punts d’Informació i Dinamització als Centres d’Eduació Secundària. Si el primer trimestre del curs passat es va fer incidència en la sexualitat, el curs 2012-2013 s’ha incidit en la prevenció en el consum d’acohol, mentre que el curs que ve es treballarà al voltant de l’alimentació.

Per fer-ho els tècnics de Joventut del Consell Comarcal, en coordinació amb les tècniques de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, han comptat amb material cedit per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. En concret, els plafons de l’exposició anomenada Ètica etílica, que han recorregut durant els mes de novembre els instituts de Camprodon, Ribes de Freser, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll (2 centres). Els tècnics de joventut s’han encarregat de dinamitzar-la i han fet tallers de còctels sense alcohol per complementar el treball amb els joves dins les aules.

En el marc dels PIDCES, durant aquest primer trimestre també s’han realitzat dinàmiques sobre la violència de gènere amb material cedit pel Servei d’Informacio i Atenció a les Dones (SIAD) del Consorci de Benestar Social del Ripollès, una xerrada sobre alimentació i nutrició amb la col·laboració de l’Agència de Protecció de la Salut del Ripollès i dinàmiques sobre la participació. També s’ha repartit informació preventiva sobre la sida i llacets vermells cedits per Creu Roja de Ripoll.

Durant el segon trimestre, el Servei de Joventut realitzarà les enquestes sobre consum d’alcohol i durant el tercer trimestre prepararà i difondrà les activitats del proper Gaudeix l’Estiu.

Compartiu-ho amb: