L’últim Consell d’Alcaldes de l’any aprova el trasllat del SAT, els costos de la recollida de residus i el pressupost de Benestar Social

5 de desembre de 2012

L’últim Consell d’Alcaldes del Ripollès de l’any, que va tenir lloc ahir al vespre al Consell Comarcal del Ripollès, va aprovar la transferència del servei d’assistència jurídica administrativa i econòmica financera (SAT) del Consell a la Xarxa Local de Municipis (XALOC), tal com havia fet dues setmanes abans el ple de la corporació.

També va aprovar l’estudi de costos de la recollida i tractament de deixalles de cara al 2013. Un estudi que en termes generals manté els preus de l’any anterior, malgrat la puja de l’IVA. La distribució de costos es fa en funció de les tones generades per cada municipi, com en anys anteriors. De cara al 2014, coincidint amb la redacció del plec de clàusules del nou concurs per a la recollida i tractament de deixalles al Ripollès, es va preveure la possibilitat d’aplicar un sistema de distribució de costos diferent, com podria ser una tarifa única comarcal, tal com va apuntar l’alcalde de Campdevànol, Joan Manso.

D’altra banda, el Consell d’Alcaldes va aprovar el pressupost del Consorci de Benestar Social del Ripollès de cara al 2013 que serà d’1.613.858 euros. Un pressupost que permetà al Consorci el manteniment dels serveis que presta, malgrat la demanda creixent.

Intervencions

Al final del Consell d’Alcaldes hi van haver les intervencions del mossèn Longinos de Sant Joan de les Abadesses per explicar un projecte de cooperació a Guinea, del gerent de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, Albert Puigvert, per informar sobre els resultats del programa Leader d’enguany i sobre la nova convocatòria; de la tècnica de l’Àrea de Turisme del Consorci Ripollès Desenvolupament, Raquel Molina, per explicar les accions del 2012 i la proposta de cara al 2013 de la xarxa de senders Itinerànnia i, finalment, de la directora de l’EAP del Ripollès, Pilar Guàrdia, per presentar la Xarxa infanto-juvenil del Ripollès.

Compartiu-ho amb: