Bona valoració del ‘workshop’ per comercialitzar productes del Ripollès entre restaurants

12 de desembre de 2012

Valoració molt positiva del workshop o mercat tancat que ahir a la tarda van fer productors agroalimentaris del Ripollès i restauradors de la comarca i de les veïnes Garrotxa, Cerdanya, Berguedà, Osona i Bages. Hi van participar uns vint productors i una cinquantena de restaurants. El Consorci Ripollès Desenvolupament i l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura estan satisfets del desenvolupament dels intercanvis i en faran un seguiment per copsar com s’ha potenciat la comercialització dels productes.

La casa pairal Serrat-Mariner Ambients, del Mariner de Sant Pau, va ser l’espai que va acollir l’esdeveniment. Un entorn incomparable que va agradar molt als participants. La jornada va començar amb una introducció i benvinguda a càrrec del vicepresident del Consorci i president del Leader, Miquel Rovira. Tot seguit, hi van haver explicacions sobre l’origen de l’activitat, l’experiència del Consell Regulador de la DOP Mongeta del Ganxet, i la tasca que desenvolupen l’àrea agroalimentària, amb la marca de garantia de Productes del Ripollès, i l’Aula d’Hostaleria del Consorci Ripollès Desenvolupament.

A continuació es va produir la trobada entre productors i restauradors. Cada productor va poder exposar els seus productes en una taula i explicar-los als assitents. Finalment, l’acte va acabar amb un tast elaborat amb els productes participants i cuinat per
diferents restauradors de la comarca, que va permetre als assistents degustar els
productes que prèviament havien conegut. Us adjuntem el menú.

 

Origen del workshop

Fa sis anys que el Consorci Ripollès Desenvolupament va crear la marca de qualitat Productes del Ripollès i les diverses marques de productes que s’hi aixopluguen, com la vedella, el xai, els embotits, la llangonisseta, els làctics, la coca, la trumfa i el poltre, entre d’altres. Al llarg d’aquests darrers mesos, s’han fet diverses taules de treball amb el sector agroalimentari del Ripollès amb l’objectiu de copsar les principals problemàtiques i valorar necessitats i interessos a l’hora de comercialitzar els productes ripollesos. Arran de la diagnosi obtinguda, es va decidir treballar en una primera acció: la celebració d’un workshop o mercat de productors amb la participació de restaurants interessats a incorporar productes de proximitat a les seves cartes.

 

Finançament

Aquesta activitat ha estat finançada en part pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en el marc del projecte de cooperació catalana entre Grups d’Acció Local “Gustum” i cofinançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. I en part pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte “Treball a les 7 comarques” i cofinançada pel Fons Social Europeu.

Compartiu-ho amb: