El Consell aprova un pressupost “de batalla” de 7,5 milions d’euros per al 2013

12 de desembre de 2012

El Consell Comarcal del Ripollès ha aprovat un pressupost de 7.523.000 euros per a l’exercici econòmic del 2013, un 11,23% menor que el del 2012 (8.475.000). Es tracta d’un “pressupost de batalla” fet sota uns criteris de “prudència i realisme”, segons va explicar en el ple d’ahir al vespre el conseller comarcal d’Hisenda, Xavier Cima.

Es tracta d’un pressupost que intenta ser el màxim continuista possible i que ha pogut igualar despeses i ingressos gràcies, entre d’altres, a les cancel·lacions de prèstecs (el Consell no endeutament) i a la previsió d’estalvi en el capítol de personal (un 7,32% menor que en l’exercici anterior), a causa bàsicament de prejubilacions. Segons Cima, “intentem conservar el que ja tenim amb uns números realistes, en previsió d’allò que sabem segur que ens arribarà”. Va demanar comprensió a l’oposició i va assegurar que s’intentarà anar a buscar fons “d’allà on es pugui”.

Els números es van aprovar amb el vot favorable de l’equip de govern (CiU) i el vot en contra dels grups a l’oposició, PSC i ERC.

Per Enric Pérez (PSC) són uns “pressupostos de la resignació i poc imaginatius”. El portaveu socialista va dir que hi ha serveis comarcals “en perill de mort” i que es podrien buscar fòrmules per trobar-hi solució. Va afegir que la sensació que “alguns pobles estan donant l’esquena a aquesta casa”.

Per Carme Freixa (ERC), “tot i que se’ns presenta un Consell sanejat, estem davant d’un pressupost sense ambició i poc engrescador”. Freixa va lamentar la pèrdua de serveis i va dir que “és moment de pactar un mínim comú denominador entre pobles i de fer prevaler els interessos comarcals per sobre dels locals”. Freixa també va dir que s’havia de creure més en el Consorci Ripollès Desenvolupament.

El president del Consell Comarcal, Miquel Rovira, va tancar el debat afirmant que s’està lluitant dia a dia per mantenir els serveis del Consell i per poder pagar les nòmines al Consorci Ripollès Desenvolupament, que es treballa per la cohesió comarcal i que properament es muntarà una jornada d’alcaldes i consellers per “fer un replanteig del tema comarcal”.

Compartiu-ho amb: