Resultats de l’assemblea de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya a Ripoll

14 de desembre de 2012

L’Associació d’Iniciatives Rurals de CatalunyaARCA, va celebrar ahir dia 13 de desembre la seva Assemblea General a la seu de l’Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura. La reunió es va iniciar amb una taula de benvinguda que va comptar amb la presència del Sr. Jordi Sala, Director General de Desenvolupament Rural; el Sr. Miquel Rovira, president de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya; i l’alcalde de Ripoll, el Sr. Jordi Munell.

En la seva intervenció, Jordi Sala va remarcar la importància de la tasca que desenvolupen els grups d’acció local en els territoris rurals: “cal tenir en compte que en aquest període s’han certificat més de 900 projectes, fet que posa de rellevància la validesa de la metodologia Leader per als territoris rurals”.

Seguidament, el president d’ARCA, Miquel Rovira; el secretari accidental, Juli Muro; i Laura Ibànyez, gerent de l’entitat, van ser els encarregats de conduir l’Assemblea. Durant la reunió es varen tractar punts com l’aprovació de la memòria d’activitats, la memòria de sostenibilitat i els comptes anuals de l’anualitat 2011; i l’informe d’activitats i l’estat d’execució del pressupost de l’anualitat 2012. Rovira va voler subratllar la importància de comunicar i difondre les iniciatives que s’impulsen gràcies als ajuts Leader i la repercussió que aquestes tenen sobre el territori.

Segons Rovira “els grups són els màxims coneixedors d’allò que es fa al territori i, com a tals, han de ser els principals actors a l’hora de comunica‐ho”. Durant la reunió d’Assemblea també es va detallar el pressupost i el pla de treball per l’anualitat 2013, any en el que es seguirà treballant en el debat participatiu sobre l’estratègia pel desenvolupament rural a Catalunya en el nou període de programació 2014‐2020.

Miquel Rovira, a mode de clausura, va aprofitar la reunió d’Assemblea per reconèixer la tasca que s’està duent a terme des dels grups GAL i ARCA, i va encoratjar a seguir treballant en aquesta línia.

La jornada es va completar amb la visita a iniciatives del territori que han comptat amb el suport del programa Leader. Així, Elias Lalaux, va presentar el projecte WEB 3.0 TV, una plataforma WEBTV nascuda amb l’objectiu de promocionar la Vall de Camprodon a nivell turístic i que en poc temps s’ha convertit en el principal canal de comunicació entre la població de la vall.

Posteriorment, els assistents es van dividir en dos grups per visitar dues iniciatives més; el primer grup es va desplaçar fins a Campdevànol per conèixer de primera mà el projecte Pirinat. Carns de Confiança, una empresa dedicada a l’elaboració i distribució de carn ecològica. El segon grup va visitar el Centre de Desenvolupament Forestal La Solana (a la foto), un espai de formació impulsat amb l’objectiu de posar en valor el sector forestal del territori com un dels principal gestors del paisatge.

A la tarda els assistents van fer una visita guiada al Museu Etnogràfic de Ripoll, i van poder descobrir la manera de viure dels nostres avantpassats més recents.
 

Compartiu-ho amb: